Rosalia Monroy (PSC): “Volem posar les bases per al creixement econòmic, des de l’estació de busos a la idea de portar el tren”

Rosalia Monroy, l’alcaldable del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Berga, ha passat aquest dimarts pels estudis de Ràdio Berga i de l’AquíBerguedà.cat.

En l’actual mandat ha estat regidora a l’oposició a Avià, i consellera comarcal per al grup socialista. Va ser, així mateix, regidora de govern en aquest municipi, durant la legislatura 2007 – 2011, període en el qual s’ocupava de temes d’Economia i d’Hisenda. Nascuda a Barcelona, viu a Graugés. Té la llicenciatura en Filosofia i Ciències de l’Educació. I és especialista en Comptabilitat Financera. Monroy s’ha mostrat interessada en la gestió pública; “i en la tasca altruista de treballar pels altres”, pel que fa els seus motius per ser alcaldessa. “Penso que ho puc fer bé, que estic preparada per liderar aquest projecte i per això vaig donar el pas endavant al meu partit”, ha dit.

Ha reconegut, això sí, que el fet que al 2013 quatre regidors socialistes passessin a ser no adscrits al plenari de Berga, “va ser un daltabaix important”. Que, no obstant, va donar pas “a gent, idees noves”.

rosalia monroy psc entrevista radio berga (1)Per Rosalia Monroy “les coses són com són i s’hi ha de veure la part positiva; que és que comencem un camí de renovació”. Diu que voldria “millorar el resultat del 2011″, però que “tot el que vingui serà positiu”. En aquest sentit, la cap de llista del PSC ha mostrat també el convenciment que “s’ha de tirar endavant l’Ajuntament”. Per aquest motiu, Rosalia Monroy està disposada a rubricar pactes, tot i que diu que encara no ha pensat en quines condicions haurien de ser aquests.

“El coneixement que jo puc tenir de la ciutat, vivint a Graugés, que pràcticament vius al camp i necessites totes les infraestructures: estic tant aquí com allà”, ha dit respecte el fet de no ser de Berga. “La gent té moltes ganes de canvis”, ha afegit.

Rosalia Monroy, a més, ha destacat que els seus projectes de programa se centren “en l’ocupació, les infraestructures: donar suport a les empreses, a l’ampliació dels polígons i Berga com a capital de comarca”. Ha assegurat que vol “posar les bases” per un creixement del Berguedà. Una aposta que, fins i tot, pugui comportar “la idea de portar el tren”. Iniciatives “per canviar el tarannà global de la ciutat”.

Monroy ha parlat, en l’entrevista a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, del fet que forma part de Societat Civil Catalana. “La gent a qui ens agrada la política, estem implicats en diferents entorns: tot allò que vagi per millorar la societat i el bé comú”, ha dit al respecte.

“Vam parlar amb l’Assemblea Nacional Catalana [sobre el compromís que s’ha demanat a les candidatures amb el procés], però creiem que ens hem de centrar en fer un govern potent per Berga”, que sigui “de caire estrictament municipal”, ha afegit.

Monroy també ha respost un petit test sobre la ciutat. Pots escoltar l’entrevista sencera a continuació: