Un concert dels Catarres i el 10è aniversari dels Diables del Clot de l’Infern, protagonistes de la Festa Major a Puig-reig

Puig-reig enceta demà dijous el seu programa de Festa Major, però és divendres que comença el gruix d’actes. Un concert dels Catarres será una de les activitats estrella de la celebració, que fins dilluns acollirà un ampli programa cultural, amb un gran protagonisme de la música i l’espectacle.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Puig-reig, Maria Carme Rosell, n’ha volgut remarcar la commemoració del 10è aniversari d’existència del grup de Diables del Clot de l’Infern. Aquests són enguany els responsables de fer el pregó de Festa Major, a partir de les 10 del vespre de divendres, han organitzat la representació ‘Naixement del nou membre’ i oferiran un posterior correfoc pels carrers del poble.

El concert dels Catarres, amb el grup Els Senyors de les Pedres com a taloners, vindrà just després. A partir de 2/4 d’11 de la nit al pavelló municipal. Les entrades anticipades ja estan a la venda i, de fet, Rosell ha avançat que s’estan esgotant ràpidament. De manera que segurament només hi haurà entre 150 i 200 entrades a taquilla, el mateix divendres. Els menors de 16 anys que hi vulguin assistir, cal tenir en compte, que hauran d’anar acompanyats d’un adult.

D’altra banda, dissabte hi ha diverses activitats clàssiques d’aquesta celebració de Puig-reig. Com són la inauguració de l’exposició col·lectiva de pintors locals, el Campionat de Botifarra, i el 32è Concurs de Fotografia CquiEFoto a la Biblioteca de la Plaça Nova. A les 6, hi haurà una exhibició de bicis i una demostració gimnàstica, i el dia s’acabarà amb un nou concert. En aquest cas d’Amacord, a partir de les 10 de la nit.

Més tard, passades les 12, començarà una festa amb tocadiscos, pirotècnia i exhibicions de bike trial, darrera de la piscina del poble.

Jornada castellera

Diumenge serà el torn dels castells, amb els Castellers de Berga i els de Sant Cugat, a la Plaça Nova a les 12 del migdia; i l’espectacle ‘Somriures i Màgia’ a càrrec del Mag Lari, al pavelló, a les 8 del vespre.

La celebració es tancarà dilluns amb sardanes i concert seguit de Ball de Gala amb l’Orquestra Maravella. En cas de pluja, la majoria d’actes es faran al pavelló, encara que Carme Rosell ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat que el consistori espera que, finalment, el temps acompanyi i aquesta sigui una concorreguda festa gran pel municipi.

La programació completa es pot consultar al web de l’Ajuntament de Puig-reig.

FOTO: Imatge promocional dels Catarres. AUTOR: Facebook/Catarres