La Patum de la Pietat estrena vestits de Gegants i Nans Vells, i millores en l’Àliga i el Tabal

El barri de la Pietat celebra aquest cap de setmana la seva Patum. Aquest any, a més, amb novetats: “Hem canviat el vestit dels Gegants que s’havia fet malbé perquè tenia 25 o 30 anys ja”, ha explicat Ton Elias, president de l’Agrupació de Veïns i Veïnes d’aquesta zona de la ciutat. “Ha canviat el color, una mica l’estil i el món patumaire se sentirà identificat; no vam voler que fossin com els gegants de la Patum perquè està clar, és la Pietat, però els pot recordar”, ha afegit. Elias també ha explicat que des de l’Ajuntament se’ls havia promès nous vestits pels Nans Vells, cosa que finalment serà possible.

Així mateix, ha relatat que “després de la sortida de Reus, vam veure que a la nostra Àliga li faltava alguna cosa, així que en Joan Pons, de Ca la Tecla, hi ha afegit el que fa com unes plomes que en millora la imatge”. També s’han guanyat cinc o sis centímetres d’espai en el cèrcol d’entrada a la figura, “de manera que el que la balli a partir d’ara es podrà lluir més, amb més comoditat”. Els veïns han explicat, a més, que enguany s’han fet arranjaments al Tabal. “Ha quedat molt maco, tensat amb cordes com abans”, ha reflexionat, finalment, Elias.

Tot preparat per la festa, doncs: els veïns estan ara pendents del temps.  “Esperem, a més, que la gent tingui set; perquè és el servei de bar el que ens ajuda a finançar-nos”, han recordat.

Els actes de la festa començaran aquest divendres, 22 de maig, i s’allargaran fins el dilluns 25. Divendres, a les 8 de la tarda hi haurà passada pel barri amb la banda de l’Escola de Música de Berga, amb tandes de Patum. Dissabte, hi ha el segon taller – concurs de dibuix infantil, a 2/4 d’11 del matí; i la Patum infantil del carrer, a les 7.

Diumenge, a les 12 del migdia hi haurà la Patum de Lluïment i prèviament sortida a Tagastet, despertada general i esmorzar popular. A la tarda, a les 6, repartiment dels premis del taller – concurs de dibuix i de distincions honorífiques a persones que han contribuït amb la festa. I a les 7, tandes de Patum completa amb plens i tirabols.

La  festa es clourà dilluns amb despertada general, amb una salva de coets i repicada de campanes; i missa pels difunts, a les 12. I també aquests dies es podrà visitar l’exposició ‘Els ulls de la mare de Déu’, una col·lecció de Carme Prada.

Les distincions honorífiques d’enguany seran, pel que fa a carotes, per Agustí Casellas, Maria Carmen Barragán i Casa Lladó. I els diplomes seran per a Emili Capellán, Robin López de las Huertas, Carla Moreno, Bernat Carrera, Àngel García, Christian Peña, Xavier Perera, Marc Pons i David Tristany.

FOTO: Patum del barri de la Pietat. AUTOR: AVPietat Berga/Picasa – Cedida

X