La V Jornada d’Atenció Primària al Món Rural es celebrarà el 12 de juny a Berga

Aproximadament 150 assistents relacionats amb la salut d’arreu de Catalunya participaran a Berga, el pròxim divendres dia 12, a la cinquena Jornada d’Atenció Primària al Món Rural. El motiu d’aquesta és posar en comú coneixements i experiències de l’àmplia representació mèdica que hi assistirà; també tenint en compte les particularitats de l’exercici de la medicina fora de les grans ciutats.

L’esdeveniment, impulsat pel Col·legi de Metges de Barcelona, compta amb la participació no només de professionals mèdics, també hi formaran part professionals en l’àmbit social, entre d’altres. La jornada, a més, està oberta a tots els públics. La presidenta de la delegació comarcal del Col·legi de Metges i de la comissió organitzadora, Maria Gassó, destaca la implicació d’aquests aproximadament 150 assistents i espera una bona salut i èxit per a aquesta jornada, que va creixent al llarg dels anys. Ho ha explicat aquest matí de dimecres en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.

Aquest any, la jornada de medicina rural es basarà en com viure la maduració al segle XXI, i hi haurà tres taules: la primera taula parlarà de l’adolescència, una època on la privacitat pren molta importància. Constarà de professionals que explicaran com entrevistar els adolescents des d’un punt de vista sanitari. La taula número dos s’anomena, d’altra banda, ‘Fer anys: canvi de paradigma’ i els ponents guiaran als assistents amb diverses xerrades per mantenir un envelliment saludable.

Finalment l’última taula parlarà de la jubilació dels professionals de la salut, on parlaran sobre les associacions de metges jubilats o la dona metgessa davant la jubilació. Aquesta taula s’acabarà amb una xerrada sobre ‘La preparació de la Jubilació’ a càrrec d’un gerontòleg. Segons Gassó,  gràcies a aquesta jornada i a que els professionals són gent preparada: es parlen temes que no es tracten prou i que són prou interessants i que “poden ajudar no només a millorar les tècniques mèdiques sinó que també socials”. Gassó ha afegit a una entrevista a Ràdio Berga que si algú encara no ha confirmat la seva assistència demà dia 11, al Pavelló de Suècia, a primera hora s’obriran inscripcions una altra vegada.

La Jornada d’Atenció Primària al Món Rural es farà divendres al Pavelló de Suècia de Berga des de les 8:30 del matí. A les 9:00 es farà l’acte inaugural i a les 16:00 s’ha preparat la conferència de cloenda ‘Envellir Bé’, a càrrec de Miquel Vilardell; berguedà, catedràtic de Medicina de la UAB, autor de diferents llibres, reconegut amb la Creu de Sant Jordi, ex-president del Col·legi de Metges, etcètera, i que Maria Gassó ha qualificat com a ”gran persona i gran professional”.

Podeu consultar el programa clicant a aquí.

X