First Stop

Gironella, Cultura, Societat

La mostra BdeGust supera els visitants previstos en la seva 8a edició i augmenta en un 21% les vendes de tastos

La mostra BdeGust supera els visitants previstos en la seva 8a edició i augmenta en un 21% les vendes de tastos

IMG_20150621_125757La Bdegust és una mostra gastronòmica i vitivinícola on hi ha tastos i degustacions, actuacions musicals i espectacles durant tot el dia. Aquesta es realitza a la Font del Balç, terme municipal de Casserres tocant a Gironella, i enguany ha arribat ja a la seva vuitena edició.

Va fer-se diumenge i els organitzadors, que ja n’han pogut fer una valoració en profunditat, han comentat que va ser una jornada de molt èxit,  tant pel que fa l’organització i la qualitat de les activitats programades, com pel bon temps i sobretot pel que fa al nombre de visitants que va rebre la mostra aquest 2015.

Fonts de l’organització han relatat, de fet, que una vegada comptabilitzat el recompte dels tastos venuts, se sap que s’han comptat  11.966 tiquets, un 21% més que l’any 2014. En aquell llavors, han dit, s’havien venut 9.474 tiquets de tastos.

IMG_20150621_132808Les xifres de tiquets venuts ha permès calcular de manera aproximada el nombre de visitants, “tenint en compte que de mitjana per cap es calculen uns 10 tiquets, fet pel qual surten uns 1.200 visitants consumidors, sense comptar els nens i nenes que eren nombrosos aquest any als tallers infantils, ni les persones que venien a gaudir de la música sense fer consumicions” han assegurat des de l’Associació Cultural de la Font del Balç. La BdeGust ha estat organitzada, en aquest sentit i una vegada més, per l’Associació Cultural de la Font del Balç; entitat sense ànim de lucre que se suma a la dinamització cultural de la comarca. Aquest any ha comptat, a més, amb la col·laboració de la Berguedana de Jazz, l’Ajuntament de Gironella, l’Ajuntament de Casserres i l’Agència pel Desenvolupament del Berguedà.

IMG_20150621_124427 (1)En aquesta vuitena edició, els elaboradors, restaurant i cellers que van oferir els seus productes en forma de tast o degustació als visitants, van fer una valoració “molt positiva, tant pel que fa l’organització de l’esdeveniment com pel que fa la venda de tastos i també per la venda dels seus productes”, han dit els seus responsables.

Tot aquest conjunt de dades, indica pels seus responsables, que la Bdegust té “molt bona salut i que es consolida com esdeveniment gastronòmic important a la comarca del Berguedà”.

FOTOS: Mostra BdeGust a la Font del Balç, diumenge. AUTOR: Associació Cultural Font del Balç/Cedides

B de gust Degustació Font del Balç Gastronomia Gironella

Estic amb tu

Comentaris