El Consell Comarcal del Berguedà reforça el programa de lleure inclusiu

El Consell Comarcal del Berguedà reforça el programa de lleure inclusiu amb l’edició d’un quadríptic informatiu per a totes les entitats de lleure i esport de la comarca. El quadríptic elaborat per l’Oficina d’Inclusió Social pretén informar i orientar als monitors dels diferents casals i entitats de la comarca de com tractar la diversitat funcional i així garantir l’accés i la participació dels infants amb discapacitat a les diferents activitats.

El fulletó recull recomanacions “per una bona atenció a la diversitat, i enumera els recursos que poden ajudar als monitors a realitzar activitats de sensibilització amb tot el grup, adaptar jocs o conèixer les diferents entitats de la comarca que treballen i donen suport a aquest col·lectiu”, segons han avançat fonts tècniques del consell.

El quadríptic es distribuirà aquest estiu pels diferents casals d’estiu i entitats que realitzen activitats amb infants i joves de la comarca. Si alguna entitat vol que se li faci arribar el quadríptic pot trucar al Consell Comarcal del Berguedà al telèfon 938 213 553 o a través de l’adreça de correu inclusio@ccbergueda.cat.

Servei de monitoratge de reforç, en marxa

Per altra banda, l’Ajuntament de Berga, amb el suport del Consell Comarcal, posa novament en marxa el Programa Lleure Inclusiu: que ofereix un servei de monitoratge de reforç, per tal que els nens i nenes amb discapacitat, puguin participar de les activitats de lleure a l’estiu.

El projecte es treballa juntament amb l’entitat Mountain Runners del Berguedà, l’àrea d’Educació, Esports i Serveis Socials de l’ens local. Aquesta proposta es va iniciar el 2010 amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats dels infants i joves: i potenciar-ne l’autonomia de manera que tothom pugui participar als espais esportius i de lleure de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir la inclusió dels infants i joves amb discapacitat física, i o bé psíquica.

Enguany, a les Estades Esportives hi participaran uns sis nois i noies, i als Tallers Artístics es podran atendre cinc menors amb necessitats educatives especials.