Un total de 40 joves de 4t d’ESO i 1r de batxillerat participen a Berga en la reeixida primera edició del Fòrum de Joves Talents

Un total de 40 joves de 4t d’ESO i 1r de batxillerat han estat seleccionats pels seus expedients acadèmics per participar en els debats i assistir a les conferències del I Fòrum de Joves Talents de Catalunya, que ha tingut lloc del 25 al 28 de juny al Pavelló de Suècia de Berga i que s’ha desenvolupat “amb èxit”, segons fonts de l’organització.

La finalitat d’aquest fòrum, a càrrec de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha estat incentivar la ciència i la tecnologia entre els joves de secundària i batxillerat, i també premiar als millors estudiants preuniversitaris de Catalunya.

forum1L’acte inaugural va ser presidit per la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan,  pel rector de la UPC, Enric Fossas, i per la alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós. Ha estat una activitat organitzada per l’Exploratori de la Natura depenent de la Universitat Politècnica de Catalunya en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i AGBAR.

Enguany el fòrum ha girat al voltant de l’aigua, atès que el 2015 s’acaba el “Decenni Internacional per a l’acció: L’aigua com a font de vida”. Al llarg d’aquest dies els joves han participat en grups de debat sobre una temàtica vinculada a l’aigua. També hi ha hagut presentacions de científics rellevants sobre el tema que els haurà permès enriquir el debat amb noves visions sobre els problemes vinculats a la temàtica.

Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació per a una Cultura de Pau i copresident del Grup d’Alt Nivell per a l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides, va pronunciar, el 25 de juny, la conferència inaugural d’aquest fòrum, que portava com a títol ‘Inventar el futur’.