L’Agència comença l’escola d’estiu amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha donat el tret de sortida, aquest matí de dilluns, a la 7a Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores “per impulsar l’esperit emprenedor i orientar en el procés de creació d’un negoci propi”, segons han volgut posar en valor fonts de l’ens. En aquesta edició, s’ha mantingut el nombre de persones inscrites que a la passada edició era de 27 alumnes. No obstant, el perfil de l’alumnat és molt més jove amb una edat mitjana de 34 anys, i amb un 47% dels alumnes que és menor de 30 anys.

També, s’ha incrementat el nombre de persones estudiants; que ha passat de l’11% (2014) al 44% d’enguany. A més, hi destaca un descens del nombre d’alumnes que es troben en situació d’atur, del 41% al 37%.

EEPE15L’Escola d’Estiu per Persones Emprenedores és un cicle formatiu i gratuït per persones amb iniciativa per crear un negoci o accedir al món laboral. Els que s’hi han inscrit, des d’avui i fins al 10 de juliol, es formaran tant en emprenedoria, com en creació d’empresa, creativitat, idees i innovació, màrqueting personal, i tràmits administratius, fiscals i laborals. També en comunicació del pla de negoci i competències laborals, per tal d’aprendre a fer una exposició en 5 minuts davant dels inversors i, a més, realitzar entrevistes de feina amb efectivitat.

En el curs també, es dedicarà una sessió d’intercanvi d’experiències, on es visitarà l’espai Coworking ‘l’Oficina de Berga’ i es coneixeran les empreses d’aquest espai de treball compartit. També s’hi detallarà l’experiència empresarial innovadora de Marc Duran i Xavier Gassó amb el seu projecte ON-actitud, basat en l’actitud positiva enfront de les adversitats amb suport esportiu.

Aquesta iniciativa formativa és una de les múltiples actuacions de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, per fomentar i impulsar l’emprenedoria a la nostra comarca.  “Actuacions que iniciem ja des de l’escola de primària amb projecte Cultura Emprenedora a l’Escola i a secundària amb el projecte Empresa Jove Europea, seguint amb els tallers i seminaris en la generació d’idees i creació d’empreses; o també, amb el Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà”, segons han explicat des de l’ens.

L’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores és una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de la Universitat Central de Catalunya, l’Ajuntament de Berga, la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació Berguedà, l’Associació Independent de Joves Emprenedors de Catalunya, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i el BBVA amb el suport de la Diputació de Barcelona i el programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.