El Berguedà rebrà una subvenció de 364.921 euros del Govern català per ampliar el dipòsit controlat de Berga-Cercs, que es troba al final de la seva vida útil

El consell executiu del Govern català ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), aquest dimarts, a concedir una subvenció directa al Consell Comarcal del Berguedà per ampliar el dipòsit controlat de Berga-Cercs per un import màxim de 364.921,49 euros.

L’actuació és necessària per ampliar la instal·lació, que es troba al final de la vida útil, garantint la capacitat de deposició de residus, segons fonts del mateix govern.

Aquesta serà la novena fase del projecte constructiu de l’abocador, en funcionament des del 1996, que s’ha anat adequant en funció de les necessitats de deposició. Dóna servei a tots els municipis de la comarca, a un total de 40.039 habitants, i compleix tota la normativa ambiental reguladora per aquest tipus d’instal·lacions.

La construcció de l’equipament va anar originàriament a càrrec de l’ARC, i de fons provinents de la Unió Europea, que també va finançar el 80% de la construcció d’un nou vas i una planta de transferència per a la fracció orgànica dels residus municipals a final de la dècada passada. Van ser unes obres de remodelació i ampliació d’aquest equipament que van començar l’any 2008 i van concloure la primavera de l’any 2009.

En aquell moment, les obres van consistir en l’adequació i la clausura parcial del dipòsit, l’ampliació de la capacitat de deposició de residus mitjançant un nou vas i la construcció d’una planta de transferència per a la fracció orgànica dels residus municipals. Aquesta planta de transferència permet reduir els costos de transport de la fracció orgànica dels residus a la planta de compostatge a Manresa.

FOTO: Abocador Berga – Cercs en una imatge d’arxiu del Consell Comarcal del Berguedà. AUTOR: Arxiu