Joan Roma valora de forma “positiva” les mesures de control i regulació de l’aparcament preses a la Riera de Merlès, en una visita sobre el terreny

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, valora positivament les mesures preses a la Riera de Merlès, que aquest estiu disposa de nova senyalització vertical i horitzontal i de regulació de l’aparcament disponible, que en protegeix l’espai natural.

Joan Roma ha explicat, que aquest dissabte 5 de juliol, es va realitzar al punt del migdia: “la primera visita d’inspecció per comprovar el grau de compliment i ocupació dels principals espais a la Riera de Merlès, en el tram comprès entre l’Hostalet (Les Llosses) i Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès)”.

Roma ha remarcat, en aquest sentit, que entremig es troben “els trams corresponents a Borredà i la Quar i, a l’altra banda de la Riera, Lluçà”. Així mateix, el batlle ha relatat que la visita es va dur a terme entre les 12 del migdia i les 2 de la tarda.

DSC00066“En el tram, l’ocupació era molt alta, i la circulació intensa. Vaig comptar més de 260 vehicles en aquest recorregut, i cap d’ells trepitjava la línia de límit de la calçada, ni ocupava el camí asfaltat. Tampoc vaig trobar cap vehicle que tanqués les vies d’accés a cases de pagès, dos punts essencials en l’acció d’ordenació de la zona de la Riera”, ha detallat.

Per Roma, “l’efecte senyalització vertical i horitzontal comença a fer el seu fet; i parlant amb alguns dels visitants, aquests demanaven si estava prohibit utilitzar aquest indret, o en quines condicions. Toca, doncs, iniciar la fase d’increment d’informació personalitzada, perquè tothom conegui les condicions en que poden fer ús de la Riera, i la protecció que mereix”.

Joan Roma ha volgut recordar també, però, que “en els punts més utilitzats de l’aparcament, comencen a veure’s deixalles abandonades a peu de les zones d’aparcament”. Per la qual cosa “convindrà de forma immediata procedir a la seva neteja per evitar l’acumulació i l’efecte copiador per part d’altres persones que creguin que si ho deixen allà, algú vindrà a recollir-les”.

Roma ha lamentat que, llavors, “per les nits, les bestioles s’encarreguen d’obrir les bosses i escampar el seu contingut a la recerca de qualsevol cosa per menjar”.

Alta ocupació

DSC00067Els principals gorgs, segons Joan Roma, “tenien una alta ocupació similar a anys anteriors; si bé, de moment vaig comprovar la conscienciació sobre que no podien abandonar les deixalles en el lloc, i havien d’emportar-se-les a casa. Caldrà veure en properes visites si les converses tingudes corresponen a la realitat. D’entrada, els avisos i peticions de deixar l’indret net tenen una bona acollida, i són contestades sempre de forma afirmativa, i en molts casos agraïda per part dels usuaris”.

El batlle de Borredà té previst fer diumenge vinent una segona visita d’inspecció, pujant un tram de la Riera, en el terme de Les Llosses, direcció Sant Jaume de Frontanyà, i cap al sud, entrant en el terme de Puig-reig, per comprovar si es respecten les normes vigents.

“La calor i l’inici de vacances, propicia la vinguda de més visitants. Es un bon moment per calibrar si les mesures que estem adoptant van en la bona direcció. De moment l’ordenació de l’aparcament s’ha assumit de manera contundent, i la reducció de velocitat, també. Queda per veure l’ús de contenidors i la auto neteja per part dels usuaris”, ha considerat Roma.

X