Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Avià, Política

El grup d’independents encapçalat per Patrocini Canal formalitza el pacte amb ERC per governar Avià

El grup d’independents encapçalat per Patrocini Canal formalitza el pacte amb ERC per governar Avià

Som Avià, la formació que encapçala l’alcaldessa Patrocini Canal i, per tant, que va guanyar en les darreres eleccions a aquest municipi del baix Berguedà, ha donat ja per formalitzat el seu pacte amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per la governabilitat del poble. De manera, que ERC – amb 3 regidors i Josep Subirana al capdavant – ha entrat ja al govern local i assumirà diferents regidories.

Després d’un mandat compartit amb CiU, l’executiu de Canal va obtenir majoria simple el 24M i ja va rebre el suport d’ERC en el ple de constitució de l’Ajuntament. “Ells han agafat les regidories que quedaven vacants, però que a la vegada els permetien tirar endavant punts clau del seu programa com el Medi Ambient o iniciatives com la implantació d’una ludoteca”, ha explicat Patrocini Canal a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, que ha afegit que: “nosaltres hem assumit el seu programa i ells el nostre”, ja que “també coincidíem en diversos punts”.

El cartipàs municipal ha passat ja a Avià, aquest dilluns, per junta de govern. De manera que els diferents regidors, tant de Som Avià com d’ERC, ja coneixen quines seran les seves responsabilitats per als propers quatre anys.

En aquest sentit, pel que fa els edils de Som Avià, Ramon Gangolells serà el regidor d’Obres Públiques, Serveis i Camins; Elisenda Martí, d’Urbanisme i Cultura; Albert Caelles, de Joventut, Festes i Participació Ciutadana; Carles Navarro, d’Ensenyament i Pagesia, i l’alcaldessa Patrocini Canal – amb dedicació parcial de mitja jornada – tindrà sota la seva responsabilitat, l’àrea d’Atenció a les Persones, Associacions, Entitats i Barris.

Estic amb tu

D’entre els membres d’ERC, Josep Subirana serà el regidor de Medi Ambient, Qualitat de Vida i Sanitat; Mai Alsina, de Comunicació, Noves Tecnologies i Formació; i Adrià Rebolledo, d’Esports, Governació i Hisenda.

Patrocini Canal ja va ser alcaldessa els dos primers anys del passat mandat, però en funció del pacte d’alcaldia compartida amb CiU, aquesta va passar després a  mans de Llorenç Altozano (CiU) que, en aquesta ocasió, es queda a l’oposició amb tres regidors. Canal serà, en aquesta ocasió, la batllessa tot el mandat.

Per la seva banda, Josep Subirana ha considerat que amb el pacte estable entre Som Avià i ERC “el poble hi sortirà guanyant” ja que considera que “governar en minoria és molt complicat”. Per Josep Subirana “amb bona voluntat podem tirar endavant els punts de tothom, i fer un poble una mica millor”.

Promoció de l’estalvi energètic

Un dels projectes que és ja sobre la taula del nou govern d’Avià és l’estalvi energètic a l’Ajuntament. “Fins ara ens gastàvem a l’entorn de 100.000 euros l’any en aquest aspecte”, ha destacat Subirana, que serà regidor de Medi Ambient els propers 4 anys. De moment, ha explicat que des de l’equip de govern “s’ha començat ja a posar a fil a l’agulla respecte els termos situats al camp de futbol: de 2.600 wats cadascun, que funcionen 24 hores el dia 365 dies l’any; independentment si algú s’hi dutxa o no”.

L’executiu ha parlat ja amb els tècnics per estudiar la instal·lació de plaques solars tèrmiques i un acumulador, “perquè aquells termos no s’engeguin, si no cal”.

FOTO: Ple de Constitució de l’Ajuntament d’Avià el passat dia 13, foto de grup. AUTOR: ARXIU/AquíBerguedà

ERC Governabilitat Josep Subirana Pacte Patrocini Canal Som Avià

Comentaris

  • Josep Martínez

    Això fa mes pudor que els purins dels cams de Avia. Que si estalvi energètic, que si un captador solar, que al cap i a la fi no supere els 1.000€. La pregunta a la Sr. Patrocini es. Que deu aver promès la Alcaldesa al Sr. Josep Subirana de ERC?? Si pretén governar com la legalitat i transparència cal, no li calia pactar…..