Puig-reig aprova el cartipàs d’un govern que es proposa fer èmfasi en la participació ciutadana i les polítiques de benestar social

Puig-reig ha aprovat el nou cartipàs municipal. El ple, que es va celebrar ahir a la nit en aquest consistori del baix Berguedà, va servir per definir les carteres dels 6 regidors de l’equip de govern, format per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que té majoria absoluta al municipi. Les diferents retribucions i dedicacions dels membres del nou executiu, però, s’estan acabant de detallar i es portaran a aprovació al proper ple ordinari, el dimarts 9 de juliol.

De moment, la intenció de l’alcalde Josep Maria Altarriba és que la seva dedicació se situï per sobre del 80% que tenia assignat Antoni Clement (CiU), encara que sense arribar a ser completa. El sou d’Antoni Clement se situava als 1.676,81 euros mensuals nets; una qüestió, tanmateix, que en el cas del nou equip de govern també s’està estudiant i es sotmetrà a votació el pròxim plenari.

mireia canal i Alba SantamariaDe moment s’ha donat a conèixer ja, això sí, que l’alcalde Josep Maria Altarriba i Roca portarà les carteres de Governació, Seguretat Ciutadana, Participació Ciutadana, Urbanisme i Medi Ambient. Estarà acompanyat de dues regidores a la primera i segona tinença d’alcaldia del municipi: Mireia Canal i Alba Santamaria.

antoni perezMireia Canal i Cabanas serà primera tinent d’alcalde i edil d’Hisenda, Nuclis Agregats, Promoció Econòmica i Comerç. Alba Santamaria Puig, per la seva banda, tindrà les responsabilitats de Joventut, TIC i Comunicació. Així mateix, el tercer tinent d’alcalde serà Antoni Pérez Martos, nou regidor d’Esports, Obres i Serveis, i Pagesia.

jesus_subirats i Alba RocaLes carteres d’Educació i Cultura recauran en Jesús Subirats i Soler; i les àrees de Benestar Social, Ciutadania i Salut en la regidora Alba Camps i Roca.

Amb les regidories repartides, Puig-reig es proposa complir la seva intenció, ja expressada en campanya electoral per ERC, de potenciar la participació ciutadana al municipi, amb una àrea específica que dependrà del mateix alcalde, i també “posar èmfasi en l’àmbit de benestar social, en un moment econòmic difícil per a molts”. Ho ha dit l’alcalde Josep Maria Altarriba en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

És la voluntat de l’alcalde i del nou govern, després de l’aprovació del cartipàs, doncs, posar en valor aquests àmbits; de la mateixa manera que Altarriba ha posat també de relleu la importància que es vol donar a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), àrea de la que serà responsable Alba Santamaria, els propers quatre anys.