El govern de CiU a Gironella manté el 30% de dedicació a la primera tinent d’alcalde i potencia l’àrea de Turisme i la transparència al cartipàs

A Gironella el primer ple de la nova legislatura ha servit per repartir el cartipàs municipal que potencia l’àrea de turisme i la transparència. El govern de CiU, a més, manté la dedicació parcial del 30% de Sílvia Corbera, primera tinent d’alcalde.

Com a novetat, els plens se celebraran un cop cada mes en lloc de fer-los cada dos mesos.

L’alcalde de Gironella, David Font, seguirà sense cobrar un sou públic provinent del pressupost municipal. Font hi va renunciar el febrer de 2012 per poder-ho compaginar amb la seva llavors nova tasca com a assessor econòmic del grup de CiU a l’entitat Àrea Metropolitana de Barcelona. D’aquesta manera, l’equip de govern mantindrà un càrrec electe amb una dedicació parcial del 30% a l’Ajuntament, segons s’ha aprovat al primer ple del mandat que ha tingut lloc el passat dilluns 29 de juny. Sílvia Corbera repetirà aquesta responsabilitat com a primera tinent d’alcalde i rebrà una retribució anual de 9.243’94 euros bruts.

Una xifra que no varia respecte el mandat anterior, segons ha confirmat David Font en una conversa amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat. 

D’altra banda, Maria Àngels Sallés, serà la segona tinent d’alcalde; Josep Maria Castellà, el tercer tinent d’alcalde; i Mònica Flores, la quarta.

Els 8 regidors de CiU i els 3 d’ERC, a l’oposició, de l’Ajuntament de Gironella cobraran 150 euros bruts per ple assistit i els membres de les juntes de govern, formades per l’alcaldia i tinences d’alcaldia, rebran 120 euros per assistir a cada junta de govern.

Pel que fa a grups municipals, CiU cobrarà 170 euros nets al mes i ERC, 95. En ambdós grups, 50 euros es rebran com a grup i 15 per cada regidor escollit.

En global, les retribucions i indemnitzacions suposen un 1’7% del pressupost i ascendeixen a un màxim de 66.000 euros, xifra contemplada al pressupost d’enguany i similar a l’anterior mandat.

David Saborido serà el regidor de l’àrea de Turisme i Joventut; l’àrea de Cultura, Festes i Patrimoni i Comunicació i TIC serà responsabilitat de Lluís Vall; Roger Balllús s’ocuparà de l’àrea de Transparència, Participació i Entitats i la d’Ensenyament;  Josep Maria Castellà assumeix l’àrea de Sostenibilitat, Salut Pública i Seguretat Ciutadana; Maria Àngels Sallés portarà àrea d’Esports, Promoció Econòmica i Ocupació; Mònica Flores seguirà gestionant l’àrea d’Atenció a les Persones i Administració General; Sílvia Corbera es responsabilitzarà de l’àrea d’Obres i Serveis i de Barris i Colònies; i l’alcalde, David Font, farà front a les carteres d’Urbanisme i Hisenda.

Participació, transparència i patrimoni

“El que hem incorporat són dues àrees diferenciades, una és la de Promoció Turística que estava integrada dins d’una àrea més general de promoció del municipi o de Promoció Econòmica, i ara el que fem és separar-ho per donar un impuls més important al tema del turisme i al patrimoni que tenim”, ha reflexionat David Font als micròfons d’aquesta emissora. En aquesta línia, Font ha afegit que “hem creat la regidoria de Patrimoni, per posar en valor el patrimoni local tant a nivell cultural com industrial, i a partir d’aquí volem fer-hi actuacions perquè la gent no només el conegui, si no treure’n un rendiment”.

Un altre àmbit que es vol potenciar és la participació ciutadana a la vida municipal. Es crea, així, “l’àrea de la Transparència, per posar a disposició dels gironellencs tota la informació; amb caràcter públic, i tant a través de la pàgina web municipal com des de tots els àmbits possibles. No només per complir la pròpia llei que ho diu, sinó també com un compromís nostre per seguir sent el màxim de transparents possible”, segons ha valorat David Font.

Pel que fa la periodicitat dels plens, que es faran el primer dilluns de cada mes, Font ha assegurat que s’incrementa perquè és una de les línies a través de les quals es vol aconseguir fomentar la participació “d’una manera més rica”. El batlle gironellenc ha recordat també que a l’abril Gironella ja va aprovar el Reglament de Participació Ciutadana i Govern Obert, que intenta “instaurar la participació en el dia a dia municipal” perquè “la gent conegui el funcionament del consistori, fomentar que la gent no només vingui a veure i sentir el plenari, sinó a ser-ne partícips”.