Cor Giovinetto: “A l”Oh happy day’ sabem que hi haurà molt nivell, però donarem el millor de nosaltres mateixos”

El Cor Giovinetto és una coral d’entre 10 i 12 persones formada per joves d’entre 17 i 20 anys. Tots junts canten a la Polifònica de Puig-reig i van conèixer-se a l’Escola Municipal de Música del municipi, encara que també n’hi ha que són d’altres poblacions com Gironella, Viver i Serrateix, i Casserres. Junts participaran al setembre a la tercera temporada de l”Oh happy day’, el programa musical de TV3 en què grups vocals i corals d’arreu de Catalunya competeixen interpretant cançons per convèncer el jurat del programa.

“Ens diem Giovinetto perquè som gent jove, que és el que indica el terme en italià. Ens vam presentar recentment al càsting de l’‘Oh happy day’ i ens van agafar; així que allà estarem, almenys un programa”, ha explicat en una entrevista Mariona Puig, un dels seus membres.

“El primer programa són 20 corals de tot Catalunya, i els dos primers capítols en fan fora fins a 10, sabem que hi haurà molt nivell però intentarem fer-ho bé”, ha afegit també Marc Font, que a banda de participar com un més del grup, n’és el director musical. Els membres són, en aquest sentit: les joves sopranos Gemma Vilanova, Anna Ferrer, Queralt Iglesias i Eva Camposo; les contralts, Ivette Santamaria, Mariona Puig, Queralt Giralt, Anna Llorens; els tenors Martí Pons i Josep Vilardell; i el baix, Marc Font, que ha entrat recentment a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Tot plegat ha estat ràpid i improvisat. “Vam fer dos assajos molt intensos, però el sacrifici va valdre la pena i vam aconseguir passar”, ha dit també Martí Pons sobre el càsting al que es van presentar no fa massa setmanes. “Molts vam dir que no d’entrada, perquè n’hi ha que som a la universitat o hi entrarem l’any que ve, i ens semblava que potser no ens ho atraparíem, ja que també ho hem de combinar amb la Polifònica i tot plegat”, ha afegit aquest. “L’anar tant a última hora ha fet que participants del cor no poguessin venir” ha volgut destacar Marc Font, que ha recordat a Carla i Júlia Conangla, que finalment no podran formar-hi part, o a Martí Oller, que està pendent de saber si s’ho podrà combinar.

“D’estils, ens movem bastant, de música clàssica a música moderna; però els arranjaments que fem tenen un toc força característic” han valorat també Ivette Santamaria i Mariona Puig. “És un cor maco per això, perquè ens podem adaptar a tot sense cap problema”, han reiterat.

De la mateixa manera que Marc Font ha valorat que “l’haver aprés i crescut cantant amb la Polifònica, amb en Ramon Noguera, ens dóna una experiència que ens permet tenir un repertori més ampli, ja que ens hem format a partir de la música clàssica que queda dins d’un àmbit vocal més difícil”.

L’experiència de la Polifònica

“Ramon Noguera és qui ens va ensenyar a cantar, a col·locar la veu d’aquesta manera tan peculiar, fins i tot al càsting ens vans dir que cantàvem amb un timbre diferent que no havien escoltat fins ara: i ens van fer cantar un per un per comprovar-ho”, ha dit Martí Pons que ha confessat que “van passar nervis” però que finalment va anar bé. Pons ha explicat que també fa veu de soprano, i que al càsting va haver d’improvisar l’Ave Maria de Schubert.

La cançó que els va tocar cantar a tots plegats va ser ‘Paraules d’Amor’ de Joan Manuel Serrat, i també una altra peça, en aquest cas de gospel.

Junts tenen clar que el programa televisiu els ha donat l’oportunitat de formalitzar el cor Giovinetto, però prometen que més enllà d’aquesta experiència, continuaran amb aquest projecte a la comarca.

A Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat els hem entrevistat de forma extensa en una trobada que pots escoltar a continuació:

FOTO: Representació d’alguns dels membres del Cor Giovinetto, a Puig-reig. AUTORA: Pilar Màrquez