El programa de lleure inclusiu de l’Ajuntament de Berga acull una desena de joves

L’Ajuntament de Berga, amb el suport del Consell Comarcal, posa novament en marxa, a partir del 20 de juliol, el programa de lleure inclusiu que ofereix un servei de monitoratge de reforç per tal que els nens i nenes amb discapacitat puguin participar en les activitats de lleure a l’estiu. D’aquesta manera, i amb l’objectiu d’afavorir la inclusió dels infants i joves amb discapacitat física i o bé psíquica; enguany, a les Estades Esportives que es fan a la capital de comarca hi participaran uns sis nois i noies, i als Tallers Artístics es podran atendre fins a cinc menors amb necessitats educatives especials.

El projecte es treballa juntament amb l’entitat Mountain Runners del Berguedà, l’Àrea d’Educació, Esports i Serveis Socials de l’Ajuntament de Berga. La iniciativa parteix, en aquest sentit, de la proposta iniciada el 2010. Ho explica així la regidora d’Inclusió Social de la ciutat, Anna Alsina: “Des de l’Ajuntament creiem que és important seguir amb aquesta aposta de cara a garantir la igualtat d’oportunitats dels infants i joves i potenciar-ne l’autonomia, de manera que tothom pugui participar als espais esportius i de lleure de la ciutat”, afirma.

Amb el mateix propòsit, l’Oficina d’Inclusió Social del Berguedà ha editat un díptic que s’enviarà a tots els casals i entitats de la comarca per tal d’informar i orientar als monitors i monitores sobre com tractar la diversitat funcional i així garantir l’accés i la participació dels infants amb discapacitat a les diferents activitats.

El fulletó recull recomanacions per una bona atenció a la diversitat i enumera els recursos que poden ajudar als monitors i monitores a desenvolupar activitats de sensibilització amb tot el grup, adaptar jocs o conèixer les diferents entitats de la comarca que treballen i donen suport a aquest col·lectiu.