L’Ajuntament de Berga es reunirà amb l’Institut Català de Finances per poder obrir el Conservatori de Música al setembre

El Conservatori de Música dels Pirineus ha de possibilitar que, a partir del curs 2015 – 2016, els alumnes de les escoles municipals de música de Berga, la Seu d’Urgell i Puigcerdà que així ho vulguin, puguin ampliar els seus estudis musicals o professionalitzar-se sense haver-se de desplaçar a Cervera, Lleida o Barcelona. A Berga, però, l’Ajuntament s’ha trobat un escull d’última hora. L’Institut Català de Finances (ICF) de la Generalitat reclama al consistori que pagui gairebé la totalitat dels 1,2 milions d’euros amb què va avalar-se un crèdit a InbergaTur l’any 2003, l’empresa concessionària de Queralt i l’Hotel Berga Park.

Els nous estudis musicals es faran en els mateixos espais que actualment allotgen les escoles especialitzades en aquesta matèria de cada localitat i el nou servei no comporta un augment del professorat, però és la Generalitat qui ha de donar el vist-i-plau a l’Ajuntament de Berga d’acord amb un certificat que acreditaria la suficiència financera del consistori, i que perilla si es considera que Berga ha de retornar abans aquest crèdit.

L’obertura perilla però la CUP diu que treballarà per resoldre-la

“Treballarem per poder-lo obrir al setembre”, ha dit Mònica Garcia, la regidora de Cultura, que ha avançat que hi ha prevista una reunió amb l’Institut Català de Finances (ICF) aquest mateix mes.

Es tracta d’un crèdit que existeix en el marc “d’una concessió ara judicialitzada”, ha recordat. Per aquest motiu, l’equip de govern de la CUP defensa que, mentre que aquesta concessió estigui als tribunals, la Generalitat no hauria de reclamar-los aquests diners, amb els que l’any 2003 l’Ajuntament va avalar un crèdit d’InbergaTur.

El consistori de la capital de comarca arrossega un conflicte amb aquest adjudicatari de fa més d’un lustre, un assumpte d’especial complexitat a partir del moment en què InbergaTur va tancar l’Hotel Berga Park i l’Ajuntament va voler posar fi a les dues concessions.

La situació del que ha de ser ara el nou Conservatori de Música dels Pirineus va conèixer-se arran d’un dels punts de l’última sessió ordinària que va celebrar-se el passat dijous a l’Ajuntament.

En aquest sentit, i des de l’oposició, CiU ha volgut subratllar – arran d’un comunicat en què titllava de “demagògica” la valoració que la CUP feia de l’estat de les finances consistorials – que “les dificultats que hi està havent per a culminar l’operació del Conservatori dels Pirineus, no tenen res a veure amb el grau d’endeutament de l’Ajuntament, sinó amb el requeriment que fa l’Institut Català de Finances per tal que s’inclogui, al Pla d’Ajustament de l’Ajuntament, l’aval donat al 2003 a InbergaTur; cosa a la qual l’equip de govern de la CUP s’oposa”.

X