Els organitzadors del taller arqueològic al Castell de Berga en fan un balanç positiu i mostren la voluntat d’ampliar el temps de treball l’any vinent

Una quarantena de persones ha participat al taller arqueològic que, del 29 de juny al 10 de juliol, s’ha dut a terme al Castell de Sant Ferran de Berga. Amb l’objectiu de promoure l’arqueologia entre els més joves i donar a conèixer el patrimoni, el Punt Jove de Berga i l’Associació Governador Francesc de Sorribes d’Amics del Castell de Berga ha organitzat aquest camp de treball.

TallerArqueologiaEn aquest sentit, la regidora de Joventut, Anna Alsina, apunta que aquest taller ha superat les expectatives inicials: “Plantejàvem el taller al jovent, tot i que també s’obria a persones majors de 14 anys que hi volguessin participar, i la realitat és que ens hem trobat que hi han participat persones d’entre els 14 fins als 72 anys, la qual cosa mostra que el taller ha estat d’interès per un públic ben ampli. També cal destacar que el nombre màxim d’inscrits era de 30 persones i com que no tothom hi ha anat tots els dies, s’han acabat assegurant una quarantena de participants. Per tant, estem molt contentes de la participació que hi ha hagut per part dels berguedans i berguedanes davant aquesta activitat”, assegura.

TallerArqueologia2Durant els dies de taller, que s’ha fet en terrenys propietat del Consell Comarcal del Berguedà i que ha estat dirigit per un arqueòleg professional en actiu, Pere Cascante Torroella, així com també ha comptat amb la col·laboració del geògraf i president de l’entitat, Xavier Campillo i Besses, i l’arqueòleg Josep Sánchez Vicents: els i les participants han pogut explotar arqueològicament la planta de l’antiga església parroquial de Santa Eulàlia del Castell de Berga, una excavació que ha permès veure el potencial de restauració de la zona.

Així ho explica també el geògraf i president de l’entitat, Xavier Campillo, que es mostra molt satisfet de la resposta obtinguda per part dels participants: “Estem molt contents tant a nivell arqueològic com a nivell social. A nivell social, perquè no ens pensàvem pas que hi hagués aquesta bona resposta i hem acomplert amb l’objectiu d’implicar les persones per tal que valorin el patrimoni que tenim a prop; i a nivell arqueològic, també estem molt satisfets perquè hem pogut assolir els objectius i veure quin potencial de restauració hi ha ja que no sabíem en quin punt es trobava el jaciment i tot i que hem vist que la destrossa és molt gran, l’excavació feta obre moltes portes”, detalla.

En aquest sentit, Campillo també destaca que ja s’està pensant en ampliar el termini d’excavacions de cara l’any que ve per tal de poder fer un pas més en aquest projecte.

Com a cloenda del taller, el divendres a les 10 del vespre es va projectar a la plaça de la Font del Ros de manera gratuïta i obert a tothom la pel·lícula ‘Adèle i el secret de la mòmia’, un film fantàstic amb tocs d’humor relacionat amb el món de l’arqueologia que va comptar amb la participació d’unes 150 persones.