CiU pacta amb el PSC un acord de govern que permetrà investir David Font com a president del Consell Comarcal del Berguedà

CiU i PSC han signat un acord de govern al Consell Comarcal del Berguedà. Així ho han confirmat fonts de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), després que la formació fes arribar un comunicat als mitjans en què assegurava que el pacte s’ha editat “amb la voluntat d’avançar i liderar projectes pel desenvolupament de la comarca”. Aquest acord ha de permetre a CiU, en la figura de David Font, que és també alcalde de Gironella; ostentar la presidència de l’ens comarcal.

“L’experiència de la feina feta, els projectes comarcals compartits i les idees que aniran sorgint en el pla de mandat que s’haurà de portar a terme en els propers 3 mesos, han estat les claus que han permès arribar a aquest primer acord entre dues formacions polítiques: CiU i PSC”, han comunicat en el text.

En el document s’hi diu, a més, que “la votació de la investidura és tan sols el principi del treball conjunt entre aquests partits”. De manera que s’hi reflexiona que “sense excloure ningú i amb el convenciment que es poden aconseguir grans consensos en les prioritats i els projectes estratègics de la comarca; en les properes setmanes es concretarà un cartipàs de conselleries i organigrama polític del propi Consell en el qual ambdues formacions polítiques hi estaran representades”.

El pacte passa per donar representació al PSC a l’equip de govern, amb una de les vicepresidències, la que es correspon a l’àrea de Coordinació, a més de cedir-li altres àrees de treball.

Les converses mantingudes en diverses reunions han posat els fonaments d’aquest acord, “per la sintonia entre les parts i els objectius comuns pel Berguedà”, segons es reitera en el document que Convergència ha enviat als mitjans.

Al document, a més, s’hi assevera que: “aquestes reunions, que s’hauran de seguir mantenint en els propers dies” i “sobretot durant els propers 4 anys”, permetran elaborar projectes i programes “amb major visió d’opinions”. Uns projectes i programes que tindran abast comarcal i “en benefici dels 31 municipis de la comarca, i centrant l’acció política en aquest àmbit territorial”, s’hi afegeix.

Fonts de CiU han explicat en el text que “aquest no és en cap cas un pacte excloent cap a les altres formacions polítiques que formen part del Consell Comarcal del Berguedà, però sí que garanteix a la força majoritària estar al capdavant de l’ens i alhora ofereix també un espai de govern a la formació política que s’ha mostrat obertament disposada a arribar a aquest acord”. Els signants confien que la nova legislatura que comença al Consell Comarcal permeti que el Berguedà “segueixi treballant” en benefici del territori, dels seus 31 municipis i els seus 40.000 habitants.

En els darrers comicis a nivell de tota la comarca, Convergència i Unió (CiU) va ser la llista més votada però amb menys vots que al 2011. Així va passar dels 11 consellers de fa quatre anys als 9, i va perdre la majoria absoluta. Es dóna també la circumstància que els dos representants de la federació corresponents a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) van dimitir de l’executiva comarcal d’aquest partit la setmana passada però ja van explicar que mantindrien el càrrec pel qual se’ls havia designat i van mostrar, així mateix, voluntat de mantenir “l’entesa” amb CDC com estava estipulat. Està previst que aquests dos consellers que formaran equip amb CDC com si fos l’antiga federació de CiU, s’integrin a Demòcrates de Catalunya, escissió sobiranista del partit que a nivell nacional lidera Josep Antoni Duran i Lleida.

FOTO: David Font en un acte de l’ANC, al juny. AUTOR: Ajuntament de Gironella

X