Borredà, Societat

Borredà adjudica les obres per renovar l’entrada del poble en la primera fase d’una actuació més exhaustiva al nucli històric

Borredà adjudica les obres per renovar l’entrada del poble en la primera fase d’una actuació més exhaustiva al nucli històric

Borredà ha adjudicat ja les obres per renovar l’entrada del poble, entre el carrer Manresa i el carrer de Queralt. El divendres passat, la Junta de Govern Local de Borredà va adjudicar a l’empresa Salvador Serra de Porqueres, les obres de renovació del nucli urbà, en la primera etapa de la seva primera fase. Per aquesta nomenclatura s’entenen, segons han informat fonts de l’Ajuntament, les obres de renovació total de l’entrada del poble, efectivament entre el primer tram del carrer Manresa i el carrer Queralt. Es tracta d’una primera fase, perquè el que vol fer-se al nucli urbà de Borredà és la renovació completa de tot el casc antic.

DSC00125 (Medium)Segons ha valorat, així mateix, l’alcalde Joan Roma, “aquesta és la primera gran obra d’aquest mandat, amb un projecte valorat en 372.000 euros, finançat amb 250.000 euros de la Diputació de Barcelona i un crèdit de caixa de la Diputació de 122.000 , a tornar en 10 anys al 0% d’interès”. A la convocatòria d’adjudicació s’hi van presentar un total d’11 empreses, i la de Salvador Serra va obtenir una puntuació de 88 punts sobre un total de 100. Ara en pocs dies es signarà el contracte i a principis del mes de setembre es durà a terme l’acta de replanteig per poder començar les obres a finals de mes o principis d’octubre.

La previsió és que tinguin una durada màxima de 6 mesos.

“En els 36 anys de democràcia municipal s’han dut a terme multitud d’obres per posar al dia les infraestructures, equipaments i serveis del municipi, i s’ha deixat pel final, una gran obra consistent en la renovació complerta de tot el casc antic del nucli urbà de Borredà”, ha valorat Roma.

Aquesta és una obra valorada en prop de 2.500.000,00 euros que necessàriament, doncs, s’ha de repartir en cinc o sis fases per poder-la dur a terme, tant per motius econòmics, com tècnics. “Això significa repartir aquests projectes en els propers dos o tres mandats, en funció de les subvencions que es puguin aconseguir de les altres administracions”, ha dit també Joan Roma.

El nucli històric de Borredà comprèn carrers, places i placetes, del primer nucli urbà que data del segle XV i que va ser renovat fa prop de 60 anys. “La xarxa de clavegueram, aigua, paviment, etcètera, han superat ja àmpliament el termini de servei i ús, de manera que ara toca la seva complerta posta al dia”, s’ha mostrat convençut el batlle. Motiu pel qual ha dit que es  va encarregar un projecte executiu global de tota l’àrea a renovar, i a partir d’aquest projecte inicial, s’ha decidit procedir a una execució per fases.

Renovació a la xarxa d’aigua

La primera fase de l’obra contempla aixecar tot el paviment i serveis soterrats, per poder procedir a la seva substitució per canonades noves i de primera qualitat.  En matèria de clavegueram, hi haurà canonada doble per separar les aigües netes (pluvials) de les brutes. Per conduir-les cap a la futura EDAR, l’esperada estació depuradora d’aigües residuals que encara no és una realitat.

La xarxa d’aigua també serà renovada i ampliada per adaptar-la a les necessitats actuals de cabal i pressió. Finalment es col·locarà una planxa de formigó a tota la superfície, prèvia a la seva pavimentació definitiva. De cara als carrers i places més antigues, el paviment serà de pedra per preservar l’estètica actual.

Quant a les obres de millora acordades amb l’empresa adjudicatària, hi figura “el millorar la visibilitat de la sortida del poble en direcció a Berga, i també millorar l’entrada al nucli urbà, pel carrer de Dalt, als vehicles procedents de la carretera de Sant Jaume, cosa que permetrà reduir l’afectació del trànsit, durant el temps que durin les obres” ha remarcat Joan Roma.

Roma ha volgut reiterar també que aquesta serà la primera gran obra d’aquest mandat, tot i que la seva gestació, tramitació i convocatòria ha estat feta en els darrers mesos de l’anterior mandat.

Joan Roma nucli històric de Borredà Obres

Estic amb tu

Comentaris

  • Esteve Amills Sisó

    Només hi anirà bé el poble ???
    De moment, tot seran molèsties, i grosses !!!
    En quan al finançament, no es que no s’ expliqui bé. ES QUE NO S’ EXPLICA RES.
    I tot el poble, TÉ DRET A SABER !!!.