Joan Torres d’ICV ocupa la posició 70 de la candidatura Catalunya Sí que es Pot

Joan Torres és l’home que ha aconseguit que Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) tornés a tenir presència a l’Ajuntament de Berga després de 28 anys, i encara que en una de les últimes posicions, la formació – ara integrada en la coalició d’esquerres Catalunya Sí que es Pot – li ha proposat ser encara que sigui simbòlicament a la llista per Barcelona de les eleccions catalanes del 27 de setembre. Torres hi ocupa el número 70.

En una breu conversa amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, Torres a més s’ha mostrat satisfet. “M’ho van proposar i em va semblar molt bé, saben que estic a disposar”, ha valorat. De la mateixa manera, Joan Torres ha explicat que a la llista, de la Catalunya central, “hi ha 2 o 3 noms més, un és el de Laura Massana que ha estat diputada al Parlament d’Iniciativa”. Massana, nascuda a Sallent, ocupa la posició número 13.

La coalició Catalunya Sí que es Pot, encapçalada per Josep Lluís Franco Rabell, està formada per Podem, Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa i Equo.

Pel que fa la presència d’ICV al consistori de la capital berguedana, el partit ha tornat a ser-hi després de gairebé 3 dècades, ja que no hi tenia presència des dels temps del PSUC. Amb 407 vots, Joan Torres va entrar a la sala de plens i llavors va mostrar-se “no content, sinó molt, molt i molt content”. Atribuint aquest resultat històric a la feina feta durant els mesos de precampanya i campanya: “hem estat a peu de carrer i ens hem ocupat de les preocupacions de la gent”.

President del comitè d’empresa de l’hospital Sant Bernabé de 2007 fins enguany, de 49 anys, Joan Torres és, a més, el coordinador d’Iniciativa a la ciutat des del juliol de 2014.