La regidora Anna Alsina ocupa el número 26 de la llista de la CUP a Barcelona pel 27-S, i Anna Maria Guijarro va en la posició 44

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha donat a conèixer els noms que tancaran les llistes electorals per al 27-S. A la demarcació de Barcelona la candidatura té dos noms berguedans, la regidora de Berga, Anna Alsina, que ocupa la posició número 26. I Anna Maria Guijarro en el lloc 44.

Berga és, des de les eleccions municipals del maig, la primera capital de comarca governada per la CUP.

Actualment Alsina és, a l’Ajuntament de Berga, regidoria de Serveis a les Persones, Infància, Joventut, Gent Gran, Migració i Acollida, Igualtat de Gènere i Atenció Primària. Per la seva banda, Anna Maria Guijarro ha estat regidora, a l’oposició, durant els darrers dos mandats, i no ha repetit al consistori en aquesta legislatura després d’haver deixat pas a noms nous en la llista de les darreres eleccions.

De cara els propers comicis del 27 de setembre, el periodista Antonio Baños encapçala la llista de la CUP a Barcelona, com ja se sabia; i la formació ha escollit noms coneguts per ocupar les darreres posicions de la candidatura.

L’actor Sergi López, l’exfutbolista del FC Barcelona Oleguer Presas, el cantautor Cesk Freixas, el fundador d’Unió de Pagesos Pep Riera, el jurista August Gil Matamala i la politòloga Eunice Romero, entre d’altres, van en alguns dels últims llocs. A l’hora que els tres últims números els ocuparan els fins ara diputats David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet.

Sergi López ja va figurar com a últim membre de la llista de la CUP a Vilanova i la Geltrú en les eleccions municipals del maig. L’any 2009, López va donar suport a les consultes populars sobre el dret a l’autodeterminació i, al llarg de l’any passat, va participar en diversos actes per reclamar el referèndum del 9 de novembre. Així mateix, l’exdefensa blaugrana Oleguer Presas es va integrar en la llista rupturista Crida per Sabadell en les darreres eleccions municipals. Ho va fer en la posició 23, precisament el mateix número que lluïa a la samarreta durant la seva etapa al FC Barcelona. Presas va arribar a renunciar a formar part de la selecció espanyola.

El Diari Oficial de la Generalitat ja ha publicat l’edicte de 25 d’agost de 2015, pel qual es fan públiques les candidatures presentades davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona per a les eleccions al Parlament de Catalunya.