El dièsel comença a baixar de l’euro a les gasolineres del Berguedà

gasolinera ballus low baix cost gasoil (2)La baixada del preu del petroli es va notant cada cop més a les gasolineres del Berguedà. Per primer cop en cinc anys el preu del litre de Gasoil A, el més utilitzat als vehicles, ha baixat de la barrera de l’euro i en plena temporada d’estiu, quan el preu de la gasolina acostuma a ser més car. Això sí, de moment, només a les anomenades gasolineres ‘low cost’ o de baix cost. Segons les dades del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i verificades per Ràdio Berga i AquíBerguedà.cat, actualment les gasolineres Ballús Baix Cost del polígon de Berga i del polígon de Cal Vidal ofereixen el litre de dièsel a 99,7 cèntims d’euro. A la resta de gasolineres de la comarca, el preu del litre de gasoil A està per sobre de l’euro. Pel que fa a les més econòmiques, a Petromiralles, a Sant Jordi de Cercs, el preu és de 1,059 €, a la gasolinera CEPSA de Guardiola de Berguedà, 1,095€ i al Carrefour de Berga, 1,096 €. En aquest últim cas, el preu és el de venda al públic en general, però amb el descompte que s’aplica als clients, el preu del dièsel també estaria lleugerament per sota l’euro.

En el cas de la gasolina sense plom 95, tradicionalment més cara que el gasoil A, els preus també han baixat moderadament i se’n registren els mínims anuals. Es pot omplir el dipòsit per 1,13 € cada litre de gasolina a les benzineres de baix cost de la comarca.

Aquests preus es podrien mantenir o seguir baixant durant els propers dies si el preu del Barril de Brent, el de referència a Europa, segueix la tendència a la baixa que ha mostrat durant les últimes setmanes. Aquest passat dilluns va arribar a tocar fons amb una cotització de 42,230 dòlars, el mínim des del març del 2009.

Preus més barats que la mitjana de la província

La mitjana del preu del litre de gasoil A a la comarca se situa a 1,095 € i el de la gasolina sense plom 95 a 1,211€. Aquests dos valors estan per sota de la mitjana de la província de Barcelona que són 1,114 € i 1,264 €, respectivament. No obstant, el Berguedà ha tardat uns quants dies més que a les comarques veïnes d’Osona i el Solsonès per veure preus per sota de l’euro a les seves benzineres, i és que la comarca no col·loca cap de les seves gasolineres entre les més barates de Catalunya.

Foto: Gasolinera baix cost del Polígon de la Valldan, aquest matí.

X