General

El preu del gasoil A al Berguedà baixa un 20% al llarg de l’últim any

Aquest estiu el preu de la benzina ha tornat a pujar coincidint amb l’arribada del període de vacances, però tot i així els preus no arriben als elevats nivells d’ara fa un any al Berguedà. Segons les dades del ministeri d’Indústria recollides per Ràdio Berga, en aquests moments el preu mitjà del gasoil A a la comarca és de 0,99 euros el litre. La resta de preus, però, se situen per sobre de l’euro per litre. La gasolina 95 surt a 1,112 euros i la gasolina 98, a 1,223 euros i el nou gasoil A a 1,047 euros. Aquests preus són més baixos que els de l’agost del 2008. Llavors el gasoil A era un 20% més car. També ha baixat, respecte l’any passat, el preu de la gasolina. Concretament, el preu mitjà de la gasolina 95 s’ha reduït un 8% i el de la 98, un 7%. També s’ha abaratit considerablement el preu del nou gasoil A, exactament, un 19%.
Els preus dels carburants, doncs, són sensiblement més baixos que l’any passat, quan la benzina va assolir rècords històrics. Al llarg d’aquest any, els preus s’han estabilitzat, amb el gasoil al voltant de l’euro per litre i la gasolina rondant els 1,10 euros.

PER SOTA DE LA MITJANA PROVINCIAL
Un altra dada positiva pel que fa al que paguem pel carburant al Berguedà és que la mitjana comarcal es manté lleugerament per sota que la mitjana de la província de Barcelona. És a dir, que en conjunt les estacions de servei del Berguedà són menys cares que les de tota la província. Això sí, la diferència és molt petita. Per exemple, el litre de gasoil 95 al Berguedà costa 1,112 euros i la mitjana provincial és de 1,114 euros; i la diferència és la mateixa pel que fa al gasoil A. Tot i això, cap de les gasolineres de la comarca s’inclou al rànquing d’estacions de servei més econòmiques.

Estic amb tu

Comentaris