600 persones, el doble de les previstes, podran veure ‘L’Onze de Setembre i Gironella’

L’Ajuntament de Gironella ha decidit augmentar fins a 600 les localitats per veure ‘L’Onze de Setembre i Gironella’. Tot i que la previsió inicial era muntar una graderia amb capacitat fins a 300 persones, finalment hi cabrà el doble de gent, “i esperem que s’ompli”, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall. (Pots escoltar l’entrevista sencera emesa avui dimecres al Berguedà Migdia (a les 13h) clicant l’àudio del capdavall de la notícia). Segons ha informat el mateix regidor, el dijous a mitja tarda, es portaven venudes la meitat de les entrades.

Enguany l’espectacle que es posarà en escena serà del tot renovat. Es podrà veure aquest dijous, 10 de setembre, a les 10 de la nit, a les Roques del Pont Vell de la vila. L’escenari es manté intacte però en canvi, el muntatge farà un gir. Després de 14 anys amb Jordi Vallbona al capdavant i que ell decidís deixar pas a nova saba, han agafat el relleu de la direcció Maria Casellas, de Cal Bassacs; i Joan Rigat, de Barcelona, dues persones vinculades al món del teatre professional.

11sigironella2Han apostat, junt amb l’Ajuntament de Gironella, per modernitzar l’obra i que sigui més dinàmica, mantenint el guió original amb els fets per una banda, i la història de ficció per l’altra. Però sí que hi haurà canvis en l’estructura, principalment enllaçant escenes. També s’hi incorpora la figura del narrador a tres veus, un personatge que estarà sempre en escena i que anirà explicant la història, situant a l’espectador i donant dades històriques. Fins ara es feia mitjançant veus en off que es substitueixen pel narrador. I també es modifiquen les músiques  de l’espectacle. I a nivell tècnic, hi ha nova sonorització i il·luminació més moderna.

En total seran un centenar els actors que faran possible l’obra, així com també figurants, i es comptarà amb entitats com la Coral V9 de Viladomiu Nou, bombers voluntaris, i el grup de timbalers i grallers. També hi participarà, com cada any, mossèn Climent Forner, que llegirà el poema ‘Plany per Catalunya’.

Les entrades es poden comprar a l’Ajuntament de Gironella (de 8 del matí a 2 del migdia), i també se’n vendran dues hores abans de l’espectacle al Pont Vell. El preu és de 10 euros, i pels nens fins a 13 anys en costa 6€.

Per fer possible l’espectacle, l’Ajuntament de Gironella ha mantingut el pressupost de 25.000 euros.

S’ha renovat la pàgina web: www.11sgironella.cat, i també s’ha editat un vídeo promocional:

 

Actualitzat el dijous 10/09 a les 18:47.