Els organitzadors de la Sailfish Berga reparteixen fulletons per informar dels talls de trànsit i minimitzar-ne l’impacte

Berga acull aquest proper diumenge, 13 de setembre, una nova edició de la Sailfish Half Triatló, que enguany arriba a la xifra rècord de 925 participants (l’any passat eren 700).

En motiu d’aquesta prova esportiva -1,9 km de natació al pantà de la Baells, 90 km de bicicleta, i 21 km de cursa a peu per Berga- hi haurà afectacions de la circulació, tant a Berga com al Baix Berguedà. Talls degudament senyalitzats. A més, a Berga s’han repartit fulletons informatius a la ciutadania. De fet, a la ciutat, les mesures restrictives seran ja a partir d’aquest dijous a la tarda, tal com ha explicat la sergent de la Policia Local de Berga, Josefina Vizuete, que ha repassat l’afectació d’aquests dies, tenint en compte que dissabte es desplaçarà també el Mercat Setmanal del Vall i se situarà a la plaça Cim d’Estela i des de la rotonda de l’ambulatori fins a la rotonda dels bombers. Escolta’n els detalls:

Restriccions de trànsit al baix Berguedà, diumenge

La prova comportarà el tall a diferents carreteres de la comarca, per tot tipus de vehicles i en tots els sentits. Des de les 8 del matí i fins al migdia estarà tancada la C-16z entre Berga i Puig-reig, passant per l’interior de Cal Rosal i Gironella; la BV-4131 entre Puig-reig i l’Espunyola, passant per Casserres i, finalment, la C-26 entre l’Espunyola, Avià i la Valldan.

Restriccions de trànsit per accedir a la C-16

Entre 1/4 de 9 i 1/4 de 10 del matí es tallaran les entrades i sortides de Berga. Per tant, durant una hora no es podrà entrar ni sortir de Berga, ja que la carretera C-16 (eix del Llobregat) estarà tallada entre l’entrada nord del túnel de Berga i la sortida de Berga Sud.

Després, a 1/4 d’11 del matí quedarà obert Berga Centre i Berga Nord, i es mantindrà tallat fins al migdia l’accés per Berga Sud (des d’1/4 d’11 fins a 1/4 de 2).

Restriccions de trànsit a dins de Berga

A dintre de Berga la Sailfish obligarà a tallar la circulació en diferents punts. De 2/4 de 10 del matí a 1/4 de 5 de la tarda, estarà prohibit transitar amb vehicle pel Passeig de la Indústria entre la plaça Viladomat i l’Avinguda del Canal Industrial, també per la plaça Viladomat, la Ronda Moreta i el carrer del Roser. Aquests seran els carrers més afectats.

L’organització de la Sailfish Half Triatló i la Policia Local de Berga senyalitzaran adequadament aquestes afectacions de trànsit, així com prèviament, i com a novetat d’enguany s’han repartit fulletons perquè els berguedans estiguin ben informats i la prova esportiva de diumenge “no els enganxi desprevinguts”, ha dit el caporal de la Policia Local de Berga Ramon Sorroche, que també ha afegit que “amb les mesures que s’han pres pretenem minimitzar les distorsions”.

Alternatives recomanades

Si s’ha de circular per Berga diumenge el matí les alternatives que es recomanen són per exemple baixar des de l’hospital Sant Bernabé per accedir al barri vell. Les sortides del barri vell estaran obertes en direcció est (hospital, Cal Parraqué). I per circular entre el sector nord (Pedregals) i el sector sud (per sota de la Ronda Moreta i el carrer del Roser), utilitzar el carrer de l’Escola Vedruna, el Cervantes (de pujada) i la Rasa del Canyet (de baixada).

L’Ajuntament de Berga ha posat un número de telèfon mòbil a disposició dels ciutadans per a qualsevol informació relacionada amb el trànsit a Berga aquest diumenge, 13 de setembre, en motiu de la Sailfish. És el 630 98 68 18.