Neix l’Associació de Joves Independentistes del Berguedà

Un grup de joves berguedans, de moment són una quinzena, s’han unit sota les sigles d’AJIB, Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà, amb l’objectiu d’expandir-se, de fomentar la participació dels joves de la comarca en el procés independentista, i de conscienciar-los ” de importància de la implicació juvenil per construir un futur digne per a tothom”. Així ho ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà Xevi Puigcercós, actuant com a portaveu.

Ha dit que l’AJIB va néixer després de detectar que la consulta del 9-N va comptar amb una baixa participació de gent jove “el Sí Sí va guanyar de manera contundent, però molt jovent no s’hi va implicar, van ser pocs els joves que van anar a votar, i això és el què ens ha fet moure”, ha argumentat.

Per això, segons l’AJIB, “som una colla de jovent del Berguedà que decidim organitzar-nos, per combatre qualsevol forma d’opressió nacional, social i de gènere, per assolir la plena llibertat del nostre poble”. En aquest sentit, els eixos que es marca l’Associació de Joves Independentistes del Berguedà són quatre: independència, socialisme, feminisme i ecologisme.

Xevi Puigcercós reconeix que hi ha altres organitzacions que lluiten pels mateixos objectius finals -ells veuen la República Socialista dels Països Catalans com a única via per ser un poble lliure- però apunta que hi ha algunes divergències en les línies estratègiques a seguir. Tot i això, no descarten per exemple, si cal, treballar de la mà d’ARRAN. L’AJIB es posicionen al costat de la CUP.

L’Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà aposta per l’assemblearisme com a forma de representació i participació política, “on totes i tots podem participar i sentir-nos representats amb igualtat de condicions”. El portaveu ha animat a totes les assemblees locals ja existents al Berguedà a unir-se a l’Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà, l’AJIB, per “lluitar contra la precarietat i per un futur millor”.

Per a més informació:

facebook.com/ajibergueda

twitter.com/ajibergueda

ajibergueda@gmail.com

 

X