La participació bat rècords amb el 69,5% a les 18 h

Participació al Berguedà

La participació en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya ha crescut gairebé 9 punts al Berguedà, segons el primer avanç que ha fet públic la Generalitat. Fins a la 1 del migdia, havien votat a les meses electorals del Berguedà el 41,66% de les persones que hi tenen dret, davant del 31,79% de les eleccions del 2012. A la tarda, s’ha mantingut el ritme i, fins a les 6, havien votat el 69,50%. Aquesta xifra queda molt per sobre del 60,75% de les últimes eleccions, que ja van marcar màxims històrics de participació.

El Berguedà és la cinquena comarca catalana amb una participació més alta a les 18 h, només per darrere del Pla de l’Estany, el Priorat, la Garrotxa i el Moianès.

En les últimes eleccions, al Berguedà va votar el 73,85% del cens, set punts més que la mitjana catalana. Amb l’avanç de participació de les 18 h, tot apunta que aquesta xifra se superarà àmpliament i que avui es batrà un rècord de participació a les eleccions del Parlament de Catalunya.

 

X