En marxa un projecte per a la inclusió d’infants amb diversitat funcional a les activitats esportives

El Consell Comarcal del Berguedà promou l’Esport per a Tothom. Un programa que s’encetarà aquest proper mes d’octubre amb l’objectiu de fomentar la inclusió dels infants amb diversitat funcional a les activitats esportives. El projecte compte amb el suport de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i la col·laboració de l’Equip d’Atenció Psicopedagògica del Berguedà. Es farà per mitjà de dues accions: piscina adaptada i hipoteràpia.

La piscina adaptada es fa els dilluns de les 18.20 a les 19h al Centre Esportiu El Tossalet. Aquesta sessió setmanal va dirigida a infants de 4 a 12 anys amb discapacitat física i/o psíquica que no poden participar a les activitats esportives extraescolars que s’organitzen durant el curs. L’activitat l’imparteixen fisioterapeutes de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, i un monitor del centre esportiu. Des del Consell Comarcal es cobreix una part del servei per tal de reduir l’esforç econòmic que fan les famílies dels nens i nenes.

La segona activitat és la hipoteràpia. S’organitza a les instal·lacions del Centre Eqüestre de Vilaformiu de Berga. Les sessions són individuals i de 20 minuts i estan dirigides per una tècnica d’hípica i una fisioterapeuta. Aquesta activitat també va adreçada a tots els infants i joves amb diversitat funcional que estiguin o no escolaritzats.

Per a més informació sobre aquestes activitats es pot trucar a l’Oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà: 93 821 35 53, o enviar un correu electrònic: inclusio@ccbergueda.cat.

X