El Berguedà fa cursos de coneixement de la societat per a persones nouvingudes

El Berguedà desplega la Llei d’Acollida per mitjà de formació en coneixement de la societat catalana. És una aposta del Consell Comarcal del Berguedà, juntament amb Òmnium Cultural, els Castellers de Berga, i Creu Roja. Es faran dos cursos sobre coneixement del Berguedà i de Catalunya per desplegar el Servei de Primera Acollida previst per la Llei.

Curs a Berga i a Gironella

Es faran dos cursos dirigits a persones nouvingudes: un a Berga i un altre a Gironella. Consten de 15 hores de formació cadascun sobre els diferents recursos i serveis de la comarca i del municipi, impartida per professionals de cada camp. Les sessions començaran a finals de setembre i s’acabaran a finals de novembre.

La Llei d’Acollida

Catalunya és la primera comunitat autònoma de l’estat espanyol que estableix un marc legal de referència integral per a l’acollida. La Llei d’Acollida també contempla oferir eines formatives i informatives per a les persones nouvingudes amb l’objectiu de fomentar-ne la seva autonomia.

 

X