L’atleta Judit Franch, de Gironella, fa la Transpirinenca per recaptar fons per La Marató de TV3, destinada a la diabetis

‘La Transpirinenca per la diabetis’. Aquest és el repte esportiu i alhora projecte solidari que s’ha marcat l’atleta de muntanya de Gironella Judit Franch (www.juditfranch.com). Té 29 anys i des fa tres anys corre curses d’ultra distància. Ara, travessarà els Pirineus de cap a cap, des d’Hondarribia (País Basc) fins al Cap de Creus. I ho farà amb una finalitat: recaptar fons per La Marató de TV3, que aquest any serà en benefici de la investigació de la diabetis i la obesitat.

Judit Franch pateix diabetis des de fa tres anys i per això s’hi ha volgut involucrar de ple. Correrà la Transpirinenca amb l’esportista Jordi Marco (de Sort). Tots dos estan ja a punt. Aquest divendres, 2 d’octubre, començarà l’aventura. S’han planificat la travessa amb 16 etapes, per recorrer fins a mig octubre els aproximadament 750 quilòmetres del GR-11. A més, pretenen pujar quatre cims: el Mont Perdut (3.355 metres), l’Aneto (3.400m), la Pica d’Estats (3.143m), i el Puigmal (2.900m). Respecte l’assistència, seran autosuficients, amb el material i menjar necessari per a cada etapa. Però tot i això, comptaran amb assistència o ajuda en diferents punts de la travessa. Dormiran en refugis, albergs o hostals.

Vessant benèfica

Judit Franch ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà que la intenció és recaptar fons. Per una banda, ho faran al llarg del camí, ja sigui per la voluntat de la gent o venent productes com per exemple samarretes o braçalets amb el lema ‘Transpirenaica per la diabetis’. Per altra banda, es pot entrar a la plataforma www.retotrail.org i fer donatius econòmics per contribuir amb la causa. Segons Judit Franch: “agraïrem qualsevol tipus de suport o ajuda, ja sigui material, econòmica, moral.. tenint en compte que el nostre principal objectiu és recaptar fons per la Marató de TV3”.

Documental

Aquest repte s’inclourà en un documental sobre Judit Franch d’uns 60 minuts, aproximadament. Es parlarà de la carrera esportiva de la gironellenca Judit Franch, de les curses, del seu dia a dia, dels entrenaments… Un muntatge audiovisual que un cop enllestit es presentarà a diferents concursos cinemàtografics i se’n farà difusió via Internet.

Resultats més destacats de Franch

Repassant el seu palmarès, Judit Franch va quedar 5a classificada a l’Ultra Cavalls del Vent del 2003, va ser 1a a l’Ultra Trail Collserola, 3a a la Transgrancanaria Advanced 2014, va quedar 2a al GT Peñalara 2014, va pujar al tercer graó del podi a la prova Guara Samantano 2014, i entre d’altres, subcampiona Spain Ultra Cup el 2014.