Tres parelles d’avis i néts del Berguedà protagonitzen un debat intergeneracional

Què pensen els avis dels néts i els néts dels avis? Com vivien uns i com viuen els altres? Quines diferències i semblances hi ha entre generacions? Com ha canviat la societat en els darrers cinquanta anys? Aquestes són algunes de les qüestions que es posaran sobre la taula en la xerrada intergeneracional ‘Avis i néts’, que es farà aquest dissabte, 3 d’octubre, al Pavelló de Suècia de Berga. Serà oberta a tothom i gratuïta, i començarà a les 12 del migdia. L’organitza la Fundació Hospital Sant Bernabé en motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

L’objectiu d’aquesta taula rodona és veure com ha anat canviant la societat en les últimes dècades. Per aquest motiu s’han escollit com a participants tres parelles d’avis i néts que conversaran i explicaran les seves experiències. Sabrem com es vivia la joventut fa 50 o 60 anys i com es viu ara i es posaran sobre la temàtiques com la parella, el treball, les formes de diversió, la relació amb els pares i avis, el paper de la dona, i entre d’altres, les possibilitats de formar-se i estudiar.

Els participants seran Ramon Calonge i el seu nét Ivan Otaola, de Berga; Cèlia Ribera i el seu nét Marc Marginet, de Berga; i Jaume Venturós i la seva néta Tanit Venturós, de la Nou de Berguedà. Tres persones grans i tres joves d’entre 18 i 25 anys. Conversaran en una taula rodona que moderarà el periodista de Berga Xavi Rosiñol, presentador del programa La Tribu, de Catalunya Ràdio.

X