La festa dels bolets de la Pobla de Lillet aposta pel vermut i les tapes

La Fira del Bolet i del Boletaire de la Pobla de Lillet celebra enguany el seu 25è aniversari. Ho fa amb una programació més àmplia, que omplirà el cap de setmana d’activitat a la Pobla. En destaca, com a novetat, l’aposta de l’Ajuntament per fer el vermut: una mostra de cellers vermutaires, cerveses artesanes, vins i caves, amb maridatge amb tapes de bolets.

Primera edició de ‘Vermouth i Tapes’

Durant tot dissabte, 10 d’octubre, tradició i modernitat seran presents a la Fira de La Pobla de Lillet aprofitant el fet que el conegut vermut Murcarols va néixer i es comercialitza en aquesta població. A més del vermut Murcarols, està previst que en aquesta  trobada gastronòmica, que es farà al pavelló, hi acudeixi també Vermuts Miró de Reus, el vermut El Bandarra del celler Martí Serdà, el vermut tradicional del celler Can Pereclara de Calonge i els vermuts de la Cooperativa Falset Marçà, de Falset. Destaca també la participació de Creaciones Chappó, d’Alella, amb el seu vermut guanyador dels Premis Vinari dels cellers catalans.

Aquests vermuts es podran combinar amb les diferents tapes de bolets que oferiran alguns establiments locals, com ara Casa Espuña que presentarà a fira la seva varietat de tapes, i també Superservei Murcarols, Xarcuteria Falgàs i el bar Ca l’Àngel.

Altres activitats, dissabte i diumenge

Al llarg del cap de setmana, a La Pobla de Lillet també s’hi podran fer moltes altres activitats. Per exemple, durant tot el dissabte hi haurà una trobada d’autocaravanistes a l’aparcament de l’estació del Tren del ciment. Per altra banda, al centre del poble hi haurà la Fira d’artesans i productors agroalimentaris, que se celebrarà també el diumenge durant tot el dia. Es posarà a disposició dels visitants un trenet turístic que farà la ruta des de l’estació del tren del ciment fins al centre del poble, i viceversa. També es faran tallers infantils relacionats amb els bolets, un concurs de cuina amb bolets, castells, el dinar del boletaire, o el Tasta-B&Jazz, entre d’altres propostes.

 

X