La fira del bolet de Vilada es rebateja com a ‘Quins Bolets!’ i crea un guardó per reconèixer persones o entitats que en fan promoció

El xef berguedà Miquel Márquez (restaurant Sala) rebrà el primer guardó ‘Quins Bolets’, que atorgarà l’Ajuntament de Vilada en el marc de la Fira del Bolet, que se celebra aquest diumenge 11 d’octubre. Aquesta serà una de les novetats de l’edició d’enguany, que arriba amb aires renovats. El nou equip de govern del municipi vol donar un impuls a la festa i ho fa, d’entrada, batejant la festa com a Quins Bolets!!!

D’aquesta manera s’inicia una nova etapa per donar embranzida a una festa que gira a l’entorn d’un dels productes més preuats de la comarca en època de tardor: els bolets. Durant tot diumenge, 11 d’octubre, hi haurà actes i activitats diverses. I com a novetat s’ha creat el lliurament d’un guardó a persones o entitats que hagin distingit en la promoció, cultura i coneixement dels bolets. És aquest reconeixement el que enguany rebrà Miquel Márquez, per la seva llarga trajectòria de promoció de la gastronomia dels bolets, i segons l’Ajuntament de Vilada, “molt especialment per la seva entrega i dedicació a moltes activitats culinàries que l’han portat a molts pobles del Berguedà, també a Vilada formant part del jurat el concurs de bolets en moltes edicions”.

El concurs gastronòmic de bolets és un dels actes destacats (a 2/5 de la tarda) però n’hi ha molts d’altres: parades de bolets i mostra micològica, tastos i degustacions, tallers de bolets, mostra d’oficis antics de Vilada: filadores, cardadora i teixidora. I trobada de plaques de cava.

 

FOTO: Miquel Márquez mostrant varietats de bolets. AUTOR: Willy (Diario de Mallorca)

X