L’alcaldessa i els regidors de la CUP de Berga no faran festa dilluns, 12 d’octubre

L’equip de govern de Berga (CUP) no farà festa dilluns, 12 d’octubre. Els regidors faran l’horari habitual d’un dia laborable qualsevol com a denúncia davant la imposició d’una festivitat que no comparteix i en la mateixa línia, no prendrà part en cap acte de celebració a la ciutat. Una decisió que s’ha traslladat també a la resta de treballadors i treballadores de l’Ajuntament, a qui s’ha ofert la possibilitat de poder canviar aquesta data per una altra.

En un comunicat emès per l’Ajuntament de Berga, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, comenta que “dilluns 12 d’octubre no farem festa pel senzill motiu que no ens identifiquem amb l’anomenat ‘Día de la Hispanidad’, una celebració que commemora la colonització del continent americà i el genocidi dels pobles indígenes de la mà de l’imperialisme espanyol i que a part de commemorar un genocidi, celebra una nacionalitat que no és la nostra”. En aquest sentit, Venturós manifesta també -en nom de l’equip de govern- que “aquest acte de denúncia vol ser també una mostra de solidaritat cap a tots els pobles que pateixen la imposició d’uns valors nacionals que no són els seus”.

Per aquest motiu, l’equip de govern ha traslladat la proposta a la resta de treballadors del consistori, sent conscients però que “molta gent potser ja s’ha planificat el cap de setmana llarg i per tant deixem a les mans de cadascú la decisió. I en cas que algun treballador o treballadora vulgui venir a treballar dilluns, evidentment, podrà canviar aquest dia de festa per algun altre”, detalla Venturós.

En aquest sentit, l’equip de govern entén que dilluns l’Ajuntament de Berga no podà funcionar com un dia laborable perquè el servei de registre estarà  tancat, però sí que faran el seu horari habitual els regidors i regidores i l’alcaldessa.

X