Una rèplica de la Mare de Déu de Queralt s’instal·larà a la Catedral de l’Alguer, la setmana que ve

Una delegació d’una seixantena de persones, de Berga, viatjaran la setmana que ve a l’Alguer per portar-hi una rèplica de la Mare de Déu de Queralt. Una iniciativa d’Òmnium Cultural del Berguedà i el Casal d’Europa que ja s’ha materialitzat i que permetrà que des d’aquest octubre la Verge de Queralt ja llueixi a la Catedral de l’Alguer (Itàlia). S’hi col·locarà la talla de la Mare de Déu, igual que la de Berga, i dos escuts (tal com s’aprecia a la fotografia). La proposta va sortir com una idea més de les que es faran fins al setembre del 2016, data del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, tal com ja va avançar aquest portal web fa un any i mig.

La Verge de Queralt es col·locarà en una de les dues capelles al deambulatori de l’altar major de la Catedral. A l’altre hi llueix la Mare de Déu de Montserrat. Un espai preferent i molt visitat, segons ha dit a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà Jaume Farguell, president d’Òmnium. S’ha mostrat satisfet de poder “estrènyer lligams” amb l’Alguer amb una imatge del símbol berguedà de la Mare de Déu de Queralt. “Un enllaç més espiritual i cultural entre dues terres de parla catalana”, un vincle, el de la llengua, que ha ressaltat Farguell.

17 d’octubre, acte de lliurament

L’acte de lliurament de la rèplica de la Mare de Déu de Queralt a l’Alguer es farà el dissabte 17 d’octubre. Al matí hi haurà una missa i després un acte d’agermanament cultural organitzat per Òmnium del Berguedà i de l’Alguer. També hi participarà l’Orfeó Berguedà. La jornada es clourà amb una visita en aquesta ciutat de Sardenya.

 

 

X