Berga, la Catalunya que ja s’ha independitzat d’Espanya, segons ‘El Mundo’

El diari d’àmbit estatal ‘El Mundo’ ha publicat aquest diumenge un reportatge de portada sobre els territoris on el sentiment independentista està més arrelat i Berga és la ciutat que pren més protagonisme a l’article. El periodista Joaquín Manso firma aquest reportatge que inclou una entrevista a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP, on referma que ‘és necessària la desobediència cap a l’estat espanyol per aconseguir la independència’. També destaca el fet que els regidors treballaran com a dia lectiu el 12 d’octubre, festa de la Hispanitat, i fa un repàs a la trajectòria de Venturós per l’organització juvenil Maulets i pel Casal Panxo.

A la segona part del reportatge, es posa èmfasi en que el 75% dels vots del passat 27-S a Berga van anar a parar a candidatures independentistes. ‘El rebuig a Espanya forma part de la vida diària, sense tensions ni males cares’, senyala el periodista, ‘s’exhibeixen sabatilles de la independència i a ningú se li passa pel cap que puguin enfadar a algú’. També destaca que ‘la impressió que es viu a Berga [respecte la independència] creix a mesura que es remunta el riu Llobregat des de Manresa’.

L’article d”El Mundo’ també posa com a exemple altres pobles amb alcaldes de la CUP, com Navàs, Verges o Viladamat.

Aquest reportatge ha sortit publicat a l’edició impresa d”El Mundo’ d’avui, diumenge 11 d’octubre, i també es pot consultar a través d’internet.

X