Les escoles de Borredà i Vilada se sumen a la CodeWeek amb tallers de programació

Amb l’objectiu d’acostar la programació i l’alfabetització digital als alumnes, aquests dies se celebra la Setmana de la programació CodeWeek. Es tracta d’un projecte de la Unió Europea per promoure l’avenç tecnològic i informàtic de forma atractiva. S’hi sumen escoles de tot Catalunya amb més de 200 activitats de tota mena, com per exemple programació d’ordinadors, tallers de creació d’Apps, i entre d’altres, modelatge en 3D.

El Berguedà enguany també s’ha sumat a la Setmana CodeWeek. En concret, s’hi han acollit les escoles de Borredà i de Vilada, que han estat les primeres de la comarca en fer-ho. A més, organitzen tallers oberts a tothom, per tal d’apropar la programació a tota persona que hi estigui interessada.

Tallers en què seran els alumnes de l’escola qui explicaran què és i per a què servei la programació. I després, els assistents faran activitats pràctiques. Aquests tallers es fan avui dijous, 15 d’octubre a l’Escola de Borredà, a 2/4 de 4 de la tarda. I dimarts, 20 d’octubre, a l’escola Serra de Picamill de Vilada, també a 2/4 de 4. (Aquest taller de programació ja s’havia de fer dimarts 13 però es va haver de suspendre i aplaçar per la setmana que ve perquè la tempesta que va caure els va deixar sense connexió a Internet i sense poder engegar el servidor).

Amb la setmana CodeWeek es vol fomentar la programació als diferents països de la Unió Europea com a activitat que afavoreix la resolució de problemes, la creativitat i el pensament estructurat. La programació permet desenvolupar una sèrie d’habilitats entre els alumnes i els participants. Per exemple, estructurar els pensament i la lògica, i desenvolupar el pensament crític. A més, es fomenta el treball cooperatiu i la creativitat, i s’aprèn a gestionar el temps i a materialitzar les idees innovadores. En aquest sentit, el departament d’Ensenyament de la Generalitat facilita recursos a totes les etapes educatives que complementa el que es duu a terme a les assignatures de tecnologia.

L’any passat, Catalunya va participar en la setmana de la programació i va ser un dels participants amb més activitats realitzades, en concret més de 200, per sobre de països com França o Alemanya.

Totes les activitats es poden veure en aquest enllaç web: http://events.codeweek.eu/?next=/add/