Tret de sortida a les sessions de cinema estable a Berga, amb projeccions al Teatre Patronat programades per l’entitat 9,5mm

El Teatre Patronat de Berga es convertirà periòdicament en sala de cinema. L’entitat 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic ja fa mesos que treballa perquè Berga i el Berguedà tingui una programació de cinema estable, una mancança a la comarca des que va tancar portes el Cine Catalunya, el 2013. Ara, començaran les projeccions, descartant de moment pel·lícules del circuit comercial.

Programació

‘Manhattan’, de Woody Allen, serà la pel·lícula que obrirà la programació, aquest divendres 16 d’octubre a les 10 de la nit. I diumenge, dia 18, hi haurà doble sessió: a 2/4 de 6 ‘Dumbo’, i a les 7 de la tarda, ‘El Gran Hotel Budapest’. El divendres 30 d’octubre, a les 10 de la nit, es podrà veure ‘Días de radio’. El 13 de novembre, a la mateixa hora, ‘Medianoche en París’. La setmana següent, el divendres 20, es projectarà ‘Annie Hall’. El diumenge 22 de novembre, una altra doble sessió: a 2/4 de 6 curmetratges Disney, i a les 7 ‘Cantando bajo la lluiva’. I el diumenge 20 de desembre, ‘Mr Holmes’ (2/4 de 6).

Films que es combinaran amb altres propostes que es fan al Teatre Patronat de Berga. És el cas de Cinema Espiritual, organitzat per la Parròquia de Berga. L’11 de desembre es porjecta ‘El Cristo del Océano’. I el divendres 18, ‘Moscati: el médico de los pobres’. Totes dues a les 10 de la nit. I per altra banda, hi ha programat teatre infantil. Les dates són el diumenge 29 de novembre ‘Llepafils’, de la companyia La Tresca i la Verdresca (a 2/ 4 de 6), i ‘Gulliver’, del Centre de titelles de Lleida el 13 de desembre (també a 2/4 de 6).

9,5 mm

L’entitat 9,5 mm es va implantar al Berguedà per tal de suplir el buit que va deixar el tancament del Cinema Catalunya. És una associació que vol promoure el retorn de les projeccions periòdiques a Berga, però a banda de cine també organitzarà altres activitats: sessions de cine-club, tallers de cinema amateur, exposicions de maquinària fotogràfica antiga. De fet, ja hi ha fixada una trobada del Grup 9,5 mm pel cap de setmana del 24 i 25 d’octubre. Dissabte al matí se sortirà fa filmar, i a la tarda hi haurà una exposició i mercat de material cinematogràfic al Patronat, una sessió de cine mut, i projecció de ‘Blancanieves y los siete enanitos. I diumenge, exposició al matí, cine mut a la tarda, i també projecció de ‘Big Hero 6’ (va rebre l’Òscar 2015 a la millor pel·lícula d’animació).

126 socis

El Grup 9,5 mm el presideix Ramon Gassó i en formen part persones amants del cinema i amb ganes de reactivar-lo a Berga i a la comarca. El Teatre Patronat s’ha remodelat amb una pantalla gegant i cabina per a projectar i serà “un bon espai per a dur-hi a terme l’activitat”, ha dit Gassó, que espera que l’acceptació sigui bona. De moment, el nombre d’associats va a l’alça. Actualment són 126 els socis que té l’entitat. La quota són 30 euros anuals, que es destinen a pagar les despeses del local. A canvi, es pot entrar sempre gratuïtament (tot i que per a moltes sessions no es farà pagar entrada a ningú), participar a altres activitats de l’entitat, demanar en préstec material per rodar amb pel·lícula, i s’ajuda a potenciar propostes vinculades al món del cinema.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web www.cine9.5mm.cat