Representació berguedana aquest cap de setmana a la fira Mercat de Mercats de Barcelona

El Berguedà tindrà presència, un any més, a la fira Mercat de Mercats, que se celebra des d’aquest divendres 23 d’octubre i fins diumenge 25 a la plaça de la Catedral de Barcelona. És la sisena edició d’aquest certamen de l’alimentació de qualitat i proximitat.

Els productors alimentaris del Berguedà que hi seran presents són Masia Fontirons, Ginatge i Cal Rafilat, els quals donaran a conèixer i oferiran els seus productes. A més d’oferirdegustació, les empreses berguedanes podran vendre directament els seus productes, ampliant així la xarxa de contactes amb el consumidor final.

Mercats de Mercats pretén recrear un autèntic mercat amb parades on es vendrà, es promourà i es donarà a conèixer el producte agroalimentari de proximitat, el territori i el país, i on es podrà comprar qualitat i plaer. El seu objectiu és convertir Barcelona en el gran mercat de la Mediterrània, promoure l’activitat econòmica, vinculada a la producció i distribució alimentària del país, donar a conèixer la qualitat dels productes  i la producció agrària i artesana catalana vinculada al comerç de mercat, així com els beneficis de menjar els productes frescos i de qualitat que es troben en els nostres mercats.

D’altra banda, el món gastronòmic hi serà representat mitjançant Aula gastronòmica i de sommeliers, on es podrà degustar els productes típics del país. En aquest espai, el berguedà Jordi Millán realitzarà el taller ‘Ginatge, la primera ginebra de paisatge’, on donarà a conèixer el seu producte i la seva vinculació amb el paisatge del Berguedà. També en aquests espais es faran altres activitats obertes al públic, per tal d’apropar la ciutadania al coneixement de l’ús dels productes de mercat a la cuina.

 

FOTO: Neules Sant Tirs, de Puig-reig, va ser a Mercat de Mercats en l’edició de l’any passat. AUTOR: Agència de Desenvolupament del Berguedà

 

X