7 elements del patrimoni industrial del Berguedà formen part d’un nou web que n’ha seleccionat 150 de tot Catalunya

El gran valor històric del passat industrial de Catalunya es difon per mitjà d’un nou espai web, el Mapa del patrimoni industrial a Catalunya, que permet accedir als 150 elements més destacats del patrimoni industrial. D’aquests, n’hi ha 7 del Berguedà:

Són la fàbrica de ciment del Clot del Moro (Castellar de n’Hug), la mina de petroli de Riutort (Guardiola de Berguedà), les mines de carbó de Sant Corneli (Cercs), la colònia de Viladomiu Nou (Gironella), dues colònies de Puig-reig: Cal Pons i Cal Vidal; i el canal industrial de Berga.

La pàgina web és el resultat de quatre anys de feina del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i dóna informació detallada sobre la història del lloc i les condicions d’accés de cadascun dels elements seleccionats: fàbriques, colònies, finques, elements propis dels diversos sectors industrials del país, etc

Tot i que a Catalunya hi ha uns 3.000 elements considerats patrimoni industrial, el criteri per escollir aquests 150 ha estat el valor estètic i artístic, el valor paisatgístic i territorial, testimoniatge industrial, històric, social i arquitectònic i l’autenticitat.

A través del nou web el mNACTEC vol facilitar l’accés i el coneixement dels ciutadans a aquests elements i espais destacats, amb informació adreçada a tots els públics. El web disposa d’un interactiu que permet no només identificar i localitzar aquests 150 elements sinó també conèixer-ne la seva història i curiositats, veure’n fotografies i fins i tot saber com accedir-hi.

X