Berga inicia els treballs per substituir l’enllumenat del polígon de la Valldan per llums LED

El polígon industrial de la Valldan és una de les zones de Berga on ja hi havia prevista la substitució de l’enllumenat per un de nou, de baix consum, independentment de si s’aprova la sol·licitud del crèdit d’IDAE per canviar les llums de tota la ciutat. Una actuació prevista al polígon que ja s’ha començat a materialitzar. Aquest matí de dimecres, segons ha informat l’Ajuntament de Berga, han començat els treballs per canviar l’enllumenat actual per un altre de tecnologia LED.

llumspoligon2Fins ara eren lluminàries obsoletes amb equips de descàrrega de vapor de sodi d’alta pressió de 250W. Les noves llums, que són un total de 244, són de tecnologia LED i per tant, més eficients. Suposarà una reducció de la potència del 66’40%, passant d’aquesta manera dels 61.000W actuals a 20.496W.

Amb aquesta substitució s’aconseguirà un estalvi energètic  del 70’60% (217.503kWh/any) gràcies a la reducció de les pèrdues als equips auxiliars aconseguida amb la instal·lació d’aquestes llums LED.

Pel que fa a l‘estalvi econòmic anual s’estima que serè d’uns 33.426 euros, que considerant la inversió de 166.597€ suposa un període de retorn de 5 anys.

És previst que els treballs durin uns deu dies, i que a principis de novembre el polígon industrial de la Valldan ja pugui lluir nova il·luminació.