L’AMPA del Serra de Noet creu que un canvi d’ubicació “posaria en risc el nou institut de Berga”

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de la Secció d’Institut (SI) Serra de Noet, de Berga, ha emès un comunicat en contra d’un possible canvi d’ubicació del centre, actualment en barracons. Al nou edifici que s’ha de construir al camp de futbol li ha sortit ara una competència: Sant Francesc, si més no el govern de la CUP en vol estudiar la viabilitat. Fet que no ha agradat a ERC, que ja ha manifestat el seu desacord. I tampoc no ha agradat a l’AMPA, que pensa que “no s’ha de generar una confusió innecessària”.

L’AMPA recorda que el departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Berga han trigat 9 anys en trobar la solució definitiva per a la construcció d’un edifici per a l’Institut Serra de Noet, previst finalment als terrenys de sota el camp de futbol, al carrer del Pla de l’Alemany. Recorden també que durant aquests anys ja hi ha hagut dos canvis d’ubicació que han “retardat injustificadament el projecte”. I que a dia d’avui el Govern de la Generalitat ja ha adjudicat (4 de juny de 2015) la redacció del projecte i la posterior direcció d’obra per un total de 287.500 €, projecte que ha d’estar enllestit aquest mes de novembre i que ha de ser lliurat al departament en els propers dies.

Arribats a aquest punt, en què disposar d’un edifici pel Serra de Noet es veu ja més a prop, satisfeia a totes les parts, o això semblava fins que la CUP ha parlat d’estudiar la viabilitat d’ubicar la SI Serra de Noet a Sant Francesc. Segons l’AMPA, “enteníem que era l’opció del nou equip de govern fins i tot en la darrera reunió mantinguda a finals d’octubre entre els representants de l’AMPA,  l’equip directiu del centre i la regidora d’educació”.

L’AMPa hi trobaria inconvenients en la reubicació com ara “el malbaratament dels 287.500€ de diner públic de despesa ja adjudicada i nou anys d’esforços”. Segons el comunicat, “com a contribuents, lamentaríem que es menyspreés aquesta inversió, ja que serien uns diners dels ciutadans llençats sense cap utilitat”.

També apunten que “sens dubte el canvi d’ubicació comportaria una nova demora en tot el procés. La utilització d’un edifici existent, del qual en desconeixem les característiques i l’estat, probablement requeriria certes intervencions no avaluades per a habilitar-lo. Dos o tres anys de retard, que com a mínim comportaria el canvi d’ubicació, podrien deixar Berga sense l’Institut que tant necessita hores d’ara”.

A més, no veuen idoni l’escola i el convent de Sant Francesc. Reconeixen que podria reunir alguna de les condicions necessàries però asseguren que es trobarien amb moltes carències “insuperables” de l’edifici, com per exemple, tal com també apuntava ERC “espai per a patis exteriors i pistes poliesportives. L’existència de barreres arquitectòniques i dificultats d’accés del transport escolar”.

No volen ni sentir parlar d’una alternativa, volen un edifici nou al lloc previst i demanen celeritat. Per això, l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Institut Serra de Noet de Berga “restem a l’espera de poder mantenir una reunió amb responsables municipals, per tal de disposar d’informació de primera mà sobre el futur de l’Institut”.

L’AMPA demana la construcció del nou edifici sense més retards ni dilacions, i insta a l’Ajuntament de Berga a executar amb la màxima rapidesa les obres d’urbanització (tant del carrer com dels serveis: clavegueram… de la zona). Segons remarquen “la inversió de diner públic necessària per aquest equipament és una millora per a la ciutat, per a la comarca i pel sistema educatiu públic d’aquest país”.

L’AMPA del Serra de Noet conclou el comunicat dient que “volem trobar en l’equip de Govern de Berga (CUP) un aliat per tal que la ciutat pugui disposar del desitjat edifici de l’institut i no pas més entrebancs”.

 

X