La ‘Marxa Som’ es va desplegant per Catalunya, i també passarà pel Berguedà l’estiu que ve

La Marxa Som passarà pel Berguedà. És una caminada que seguint l’itinerari de la ruta El Camí,  recorrerà a peu les comarques de Catalunya en quatre columnes durant els mesos de juny i juliol del 2016, que confluiran a Montserrat.

Aquests mesos previs a la ruta s’hi està treballant. La Marxa Som continua desplegant-se per Catalunya amb l’objectiu d’anar creant Grups Locals d’Acollida (GLA) i de presentar la iniciativa als ajuntaments. Berga va acollir ahir dimarts una reunió per explicar el projecte, que és un exercici de democràcia participativa. Pretén recollir la voluntat i la força del poble en relació a dos eixos bàsics: decidir si volem disposar d’un nou sistema innovador de democràcia participativa que permeti millorar progressivament els diferents àmbits de la societat (economia, educació, energia i recursos naturals, salut, cultura, habitatge…). I unir la força del poble a través de la recollida d’adhesions per dur a terme una acció col·lectiva i pacífica en cas que la voluntat majoritàriament consensuada no resultés respectada. La Marxa Som és una proposta reivindicativa, integradora, constructiva i festiva.

Una iniciativa en què no només es caminarà. A cada població per on passarà la marxa es formaran petites assemblees obertes a tothom per recollir les propostes i inquietuds que el propi territori exposi per fer entre tots un país millor i més participatiu. Es posaran en comú els acords a través dels respectius portaveus. Dia a dia, la Marxa Som les anirà recollint de poble en poble per sintetitzar-les i lliurar-les en nom del poble al Parlament perquè hi doni la forma que correspongui.

Els GLA (Grups Locals d’Acollida) de cada població organitzaran l’arribada de la Marxa Som i també podran muntar xerrades, concerts, sopars populars i d’altres activitats obertes a tothom. També organitzaran l’acollida dels caminants.

Tots els municipis hi poden participar

Els que no formen part de les columnes i brancals dibuixats al mapa, hi poden participar igualment sigui fent nous brancals i capil·lars que connectin amb les columnes, o realitzant  assemblees i després portant els resultats a les trobades del municipi més proper quan hi passi la Marxa Som.

FOTO: Reunió a Berga, al local de Colònies a Borredà, per explicar la MarxaSom /Twitter @LaMarxaSom