Un terràtremol amb epicentre entre Alp i Toses es deixa sentir en alguns punts de l’alt Berguedà

Un sisme de 3,1 graus a l’escala de Richter, amb epicentre entre els termes municipals d’Alp i Toses, a tres quilòmetres de profunditat, s’ha deixat sentir i s’ha fet notar sobretot a la Cerdanya però també a comarques veïnes com el Ripollès i el Berguedà. S’ha percebut lleugerament, per exemple, a Guardiola de Berguedà i Bagà (així ho han manifestat testimonis al Twitter, i ho podeu veure a la imatge adjunta captada de la xarxa social).

Segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el terratrèmol s’ha produït quan passaven uns deu minuts de les dotze del migdia. I segons l’Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment, el terratrèmol ha estat precedit per un altre sisme de menor intensitat, de 2 graus a l’escala de Richter, i l’ha seguit un altre d’1,8.

No hi ha constància que el sisme hagi causat danys. Segons Protecció Civil, no hi ha hagut trucades al telèfon d’emergències 112.

 

terratremol1

 

terratremol2