Berga s’endinsa en el ‘Viatge a la Via Catalana’

En el marc dels actes que es fan a Berga per celebrar el desè aniversari de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, aquest divendres 27 de novembre, a les 7 de tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament de Berga, es presentarà el llibre ‘Viatge a la Via Catalana’, de Toni Strubell i il·lustracions de Narcís Franquesa.

‘Viatge a la Via Catalana’ és una ‘road story’ de dos gossos que fan un viatge a través de la realitat catalana d’avui. Ho fan per trobar el seu amo a l’únic lloc que pensen que pot anar: a la Via Catalana. El trajecte porta els animals a viatjar per la part nord del Principat (de Lleida a Vidreres) observant amb fina ironia canina el món que els rodeja, marcat sempre pel Procés sobiranista. Els gossos es troben en les situacions que caracteritzen la Catalunya actual.

Després d’escapar d’una gossera, viuen la xacra d’un desnonament, són recollits per una família magrebina, es troben en episodis de la memòria històrica (a través dels somnis), veuen de primera mà la pobresa dels barris accentuada per l’espoli fiscal, viuen un incendi forestal i també són protagonistes d’un divertit incident a La Patum de Berga. Per sobre de tot, fan amics arreu. A l’obra (mai adoctrinadora sinó sempre oberta a la imaginació i l’amor cap al País) l’acompanya sempre un divertit sentit de l’humor antropomòrfic i humanista. El punt culminant de l’obra ve amb l’arribada dels dos gossos a la Via Catalana on es troben amb tots els amics humans que han fet al llarg del seu periple de dos mesos i 250 quilòmetres.

La presentació del llibre anirà a càrrec d’Albert Rumbo, historiador i gerent del Patronat Municipal de La Patum, i comptarà amb la presència dels seus autors, Toni Strubell i Narcís Franquesa. Clourà l’acte Mònica Garcia, regidora de Patum de l’ajuntament de Berga.

Els actes de celebració de la declaració del Patrimoni seguiran el dissabte dia 28 a les 7 del vespre al Teatre Municipal de Berga amb el concert ‘Patum i cobla’, a càrrec de la Cobla Berga Jove.

X