Una visita guiada al Castell de Berga atrau més de vuitanta persones

Més de 80 persones, entre adults i nens, van participar ahir diumenge d’una visita guiada al Castell de Berga, a càrrec de Xavier Campillo, geògraf i president de l’associació Amics del Castell de Berga.

La visita guiada, d’una hora i mitja, va permetre als visitants conèixer la història i històries d’aquest castell des dels seus inicis a l’època medieval fins als temps actuals, passant per les guerres del francès i guerres carlines. També es van explicar les excavacions arqueològiques portades a terme per un equip de voluntaris aquest passat estiu.

345 euros per La Marató

La visita guiada s’emmarcava dins dels actes de l’Associació de Diabètics del Berguedà per La Marató de TV3, aquest any dedicada a la diabetis i a l’obesitat. Cada participant a la visita, excepte els nens, feien un donatiu de 5 euros. Es van recaptar 345 euros per la Marató.

A banda d’aquesta visita, l’Associació de Diabètics del Berguedà organitza altres activitats a favor de La Marató de Tv3, que se celebrarà el diumenge 13 de desembre.

Activitats de l’Associació de Diabètics del Berguedà

Aquest dijous, 3 de desembre, a les 8 del vespre al pavelló d’esports de Berga, Masterclass de zumba amb Alter Sport Gym.

El diumenge 13 de desembre, dia de La Marató de TV3, marxa nòrdica. Amb Rural Salut se sortirà a les 11 del matí de la plaça de la Valldan i s’anirà fins a Avià, i tornar pel camí ral.

 

X