Montserrat Soler, nova presidenta d’Òmnium Cultural del Berguedà

Òmnium Cultural del Berguedà ha renovat la junta, i la nova presidenta és Montserrat Soler, .de Berga. Pren el relleu a Jaume Farguell. Fins ara ja era la seva mà dreta i ara es posa al capdavant de l’entitat.

Montserrat Soler ha dit en un entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà (la pots escoltar a l’àudio adjunt) que continuarà fent la feina que feien fins ara, “serà una etapa continuïsta de Jaume Farguell, que ha fet molt  bona tasca per Òmnium del Berguedà”. N’és un exemple l’augment del nombre de socis, que superen els 700.

Òmnium treballa pel país, per la cultura i per la llengua.  I en concret, l’entitat al Berguedà fa activitats com ara l’acte cultural de la Diada de Sant Jordi, amb el lliurament dels premis Gibert als millors treballs de recerca dels estudiants. També organitza una marató de lectura, xerrades i presentacions de llibres, i certàmens i premis. I tampoc no oblida la tasca de cohesió social. En aquest sentit, segons Montserrat Soler, “s’ha fet molt bona feina col·laborant amb el Consorci de Normalització Lingüística, amb l’Escola d’Adults i amb Creu Roja, amb activitats dirigides a les persones nouvingudes. A més, Òmnium del Berguedà té entre mans un nou projecte, segons ha avançat Soler: “implantar un cicle de cinema en català”.

Els 14 membres de la nova junta

A part del canvi a la presidència, la junta d’Òmnium s’ha renovat pràcticament del tot. Dels catorze membres, quatre continuen i deu són saba nova. Dues de les incorporacions són joves, “fet molt positiu perquè faltava joventut a Òmnium del Berguedà”. Acompanyen a Montserrat Soler a la junta Jaume Farguell, Isaura Méndez, Xavier Giner (ja hi eren), i s’incorporen Àngel Belmonte, Neus Forés, Dolors Rial, Ramon Bajona, Francesc Buch, Rafael Martínez, Dolors Tous, M. Àngels Pons, Marc Olònia i Francesc Bertran. S’han creat comissions de treball i aquest mes ja posaran fil a l’agulla.