“El projecte del xeic àrab hagués permès reconstruir el poble de Peguera”

Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà hem volgut conèixer opinions a favor del projecte que preveia a Peguera el xeic àrab, que va comprar el poble abandonat l’any 2003 per fer-hi un complex d’oci de luxe. Un projecte que ha quedat en no res perquè “cansat d’esperar”, de “la lentitud de la burocràcia”.

Pep Graus va ser el responsable de la venda de Peguera. Treballava a la immobiliària de Berga Pirineu 2000 i es va encarregar d’unes negociacions llargues i pesades que van durar més de dos anys, fins que el xeic va comprar Peguera per 3,6 milions d’euros. Els propietaris del poble eren el comte de Fígols i tota la família Olano, fundadora de Carbons de Berga. Ho ha explicat en detall a l’espai de tertúlia, al costat de Sergi Roca, que com a expresident del Consell Comarcal del Berguedà coneixia de prop el projecte. Pensen que “hagués estat una molt bona oportunitat per Peguera i pel Berguedà”. Que “hagués permès reconstruir el poble de Peguera”. Lamenten que el projecte hagi acabat en no res i el poble es posi en venda.

El xeic té una gran afició pels animals, i en especial pels falcons. De fet, una de les idees d’invertir a Peguera també era per estar a prop dels falcons, ha recordat Graus.