Gironella dóna el tret de sortida a un renovat programa d’actes de les festes de Nadal

Gironella celebrarà les festes de Nadal amb activitats diverses, aptes per a tots els públics. L’Ajuntament ha renovat la programació d’enguany amb més propostes i el calendari nadalenc combina el tradicional Pessebre vivent amb el Cagatió, concerts o tallers creatius, entre d’altres.

El regidor de Festes del consistori gironellenc, Lluís Vall, ha explicat que enguany, per primera vegada al municipi es programen activitats nadalenques posant en valor i en relleu la quantitat d’actes organitzats tant des de l’Ajuntament com des del teixit associatiu del municipi. “Una decisió que s’ha pres després de valorar i replantejar-se l’antic parc de Nadal que es feia a Gironella i que es va deixar d’organitzar per la poca afluència de públic”, ha dit.

Els actes arrenquen aquest divendres, 4 de desembre, amb l’exposició-subhasta solidària de la Fundació Tutelar del Berguedà, a la Biblioteca de Gironella. I aquest dissabte, 5 de desembre, a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila es farà l’encesa de llums i de l’arbre de Nadal que lluirà davant del ‘Ajuntament, i també espectacle infantil a càrrec de  la companyia Moxi-Toxi.

A banda de les activitats d’aquest cap de setmana se n’han organitzat moltes més. Per exemple, com ja és tradicional destaca el Pessebre vivent al nucli històric el diumenge 20 de desembre; l’arribada del patge Gercai el diumenge 27 de desembre; i la cavalcada de Reis a les Roques del Pont Vell el diumenge 5 de gener.

I com a novetat, s’hi han inclòs “actes tradicionals catalans”, ha destacat Lluís Vall. En aquest sentit, es farà un Cagatió popular amb espectacle infantil el divendres 25 de desembre; i també hi haurà el Cap d’Any Infantil, el 31 de desembre, i el Cap d’Any.

I altres activitats com ara música, tallers, teatre… que pots consultar clicant aquí, on també hi trobaràs els horaris. La programació nadalenca a Gironella es clourà el diumenge 31 de gener amb l’obra de teatre familiar ‘La caputxeta que escombrava l’escaleta’, de l’Agrupació Teatral La Farsa de Berga.

 

X