En marxa el dispositiu Grèvol dels Mossos al Berguedà, per augmentar la seguretat durant el Nadal

En plena campanya de Nadal, els Mossos d’Esquadra del Berguedà han engegat el dispositiu Grèvol. Ja fa unes setmanes que està en marxa amb l’objectiu de donar més seguretat en els àmbits del comerç, l’oci nocturn i la mobilitat. Com en anys anteriors, la voluntat és garantir la seguretat en els principals eixos comercials de Berga i de d’altres poblacions de la comarca, incrementant la percepció de seguretat amb la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullen a peu. Aquest patrullatge també permet mantenir contacte directe amb els comerciants, en unes dates en què s’intensifica l’activitat a les botigues. Tot plegat per evitar o reduir furts, robatoris i estafes.

L’objectiu d’aquest dispositiu Grèvol és millorar la seguretat i la convivència durant la campanya de Nadal. Els Mossos fan tasques d’informació, donen consells de seguretat i prevenció, patrullen per garantir la seguretat i augmentar-ne la percepció i evitar furts i robatoris. Ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà, Pep Fornell, cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra al Berguedà. També ha donat consells a tenir en compte si fem compres per Internet, sobre comprar loteria de forma segura, ha parlat de com podem prevenir robatoris als habitatges, i de les xerrades que estan fent els Mossos al Berguedà dirigides a la gent gran, com a víctimes de moltes estafes. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

No només als eixos comercials s’incrementa la presència policial aquests dies. Amb el dispositiu Grèvol, que es manté en vigor fins després de Reis, també s’amplien les vigilàncies a les carreteres. Amb més patrulles i controls, la intenció és donar més seguretat en unes setmanes en què els petits desplaçaments, per assistir a festes i sopars, augmenten de forma significativa.